Следва

Обичта на известните - сватбата приближава?

Vidal Sassoon the movie или мъжът, който промени света с ножица в ръка

Пътят до световната слава на сина на бедни еврейски емигранти минава през едно...

Movies & TV преди 11 години

На 9 май 2012, на 84-аодишна възраст почина Видал Сасун. Отиде си човекът, който „покори света с ножици". Светът загуби един гениален твореи, чийто живот беше вдъхновение за милиони хора, а създаденото от неао в областта на фризьорството освободи и революционизира възприятието ни за стил и красота.

Пътят до световната слава на сина на бедни еврейски емигранти минава през едно лондонско сиропиталище за цели 7 години. 14-годишен, той става чирак във фризьорски салон и не просто е решен да успее, но има амбицията да бъде най- добрият в професията.

С много работа и осъзнат стремеж да промени нещо във фризьорството, Видал Сасун създава геометричните прически, които се превръщат в негова запазена марка. Той променя визията на жените и става инструмент за културната и социалната революция, с които и днес свързваме 60-те години на 20. век.

Салони, академии за обучение и производители на продукти за коса по целия свят следват Сасун, като цитират неговата мисъл: „Ако вие не изглеждате добре, и ние не изглеждаме добре." Влиянието на Видал Сасун върху индустрията е толкова основополагащо, че не мога да си я представя без него, а твърдението, че той е най- важната икона на фризьорството, е слабо, за да изрази значението му.

Безспорно Видал Сасун е най-важната личност сред фризьорите, живяла някога.

"Аз имах невероятното щастие да познавам Видал Сасун, да се докосна до изключителната му личност." Митко Дамов

Представянето на филма е част от събитията, свързани с 2 от създаването на Vogue Vision Митко Дамов
22.03, петък, от 18:30 кино Люмиер
20:00 коктейл зала Matti'D (над кино Люмиер)
 

More from View Sofia

More Movies & TV