Следва

Пролет е! Топ 10 на спиралите този сезон

"Измий косата и прическата е готова" с Keune

Същността на линията е съсредоточена ексклузивно върху използването на етерични масла и растителни екстракти за постигането на резултати на много по-високо и добро ниво от това на „химическите” продукти. Познанията за Фитотерапия, Ароматерапия и Хомеопатия са в основата на...

Hair преди 11 години

Изминаха две седмица откакто гледахме филма за известния фризьор Видал Сасуун в кино Люмиер по време на София Филм Фест, но все още ни държи идеята за перфектна прическа. Мъжът, който променя света само с една ножица, оставя след себе си незаличими следи, правейки истинска революция, се вдъхновява от геометрията и архитектурата, които в последствие пренася в косите. Всъщност, най-важният урок, който научихме от великия Сасуун е да поддържаме косите си здрави, това е и първата стъпка, която той никога не прескачва.

Както и ние, защото след студената зима, дойде ред и на свежата пролет, която изисква от нас здрав и слънчев вид, а ние започваме от косата, която подхранваме с продуктите на Keune.



Марката представи за първи път линията So Pure Natural Balance през 2002 год., която беше една от първите съвременни висококласни козметични линии за коса. Философията на линията се състoи в това да се създаде една безкомпромисна 100% Растителна Етерична Терапия без помощта на химични съставки, докато осигурява максимално въздействие върху косата. От тогава пазара се промени и то най-вече с въвеждането на понятията „Органичен”; „Без сулфатни сърфъктанти”; „Без парабени”. Друга изключително важна съставка присъстваща в много луксозни козметични продукти за коса е Аргановото масло добито от Арганови дървета.

Същността на линията е съсредоточена ексклузивно върху използването на етерични масла и растителни екстракти за постигането на резултати на много по-високо и добро ниво от това на „химическите” продукти. Познанията за Фитотерапия, Ароматерапия и Хомеопатия са в основата на създаването на тази линия. Резултатите от използването на тези продукти са много бързи и обикновено видими в кратък период от време. Линията е обогатена с висока доза и много богати композиции от активни растителни екстракти. Това, което усещаме като аромат са активните съставки на продуктите. Няма добавени изкуствени аромати, оцветители или животински съставки в продуктите.



 

Във всички продукти So Pure се използват големи дози от органични етерични масла. Те се произвеждат без използването на изкуствени торове в почвите. Аргановото масло се събира от Арганови дървета, които могат да се открият само в Атласките планини в Мароко. Аргановото масло е познато заради изключително силният си овлажняващ ефект, който се бори с преждевременното остаряване на скалпа. Маслото съдържа висока концентрация на Витамини А и Е и заздравява косата и скалпа. Всички шампоани са с формули без съдържание на Сулфатни (SLS) сърфъктантни, базирани на растителни екстракти.

Хубавото на използването на Безсулфатните шампоани е невероятното усещането при използването на продукта. Шампоанът не се пени като традиционните шампоани. Безсулфатните продукти са по-скъпи, но днес висококласният сегмент на пазара търси именно такива Безсулфатни шампоани. Основните съставки, които се използват на мястото на тези сърфъктанти са екстракти от смола на Гуар, Палмови Ядки и Кокосово масло. Консервантите базирани на Парабени са много широко използвани в козметиката от десетилетия без проблеми. Висококласният сегмент на пазара обаче вече търси продуктови линии без Парабени, такава е и линията So Pure Natural Balance- без Парабени.

Освен това, всички So Pure Natural Balance шампоани и балсами щадят боядисаните коси. Уникалният лосион So Pure Energizing Lotion предпазва от косопад и стимулира растежа на косата. Инвитро тестове показват 25% по-бърз растеж на косата при използването на So Pure Energizing лосион. Подобрява циркулацията на кръв и има стимулиращ ефект върху растежа на косата. Джинджифил и Лимон, основните съставки, създават свежо и в същото време топло чувство с витален и динамичен ефект.

Keune очаква патентоването на тази формула и е една от първите фирми на пазара, които предлагат продукт за растеж на косата с изцяло натурални съставки, който има действие подобно на фармацевтичните продукти.

SO PURE NATURAL BALANCE съдържа 6 серии от продукти за грижа( Овлажняваща Органична Серия, Охлаждаща, Енергизираща, Успокояваща, Органична Серия за Боядисана коса, Ексфолираща Органична Серия), Серия за стилизиране и завършване и Арганово масло, всяка със собствен ефект и различен аромат. Нежното измиване е комбинирано с ефективно възстановяване и грижа или стимулиращ ефект за косата и скалпа.
 

 

More Hair