Следва

Пролет с Британско-Японски полъх

Пролет-лято 2013 - Тенденция №1: Силен черно-бял контраст

Започнала като концепция в колекциите на Алекзандър Уонг, успял да я наложи като тренд, поради силното...

All fashion преди 11 години

Тази седмица, дни след началото на астрономическата първа пролет, правим пълен разбор на най-силните тенденции за пролетта и лятото на 2013-та, според най-добрите колекции на сезона.

15 на брой, три на ден в петте дни от седмицата, като стартираме с най-открояващата се. Черно-белият контраст.

Точно както твърди Емануел Алт, главен редактор на френския Vogue, поради разточителната, разкошна и пъстра изминала есен, пролетта след нея очаквано е във владението на по-минималистичната, изчистена и силно контрастна тенденция.

Започнала като концепция в колекциите на Алекзандър Уонг, успял да я наложи като тренд, поради силното влияние на младия дизайнер в модната индустрия, черно-бялата тема се оказа с основно присъствие в дефилетата на Balenciaga, Balmain, Marc Jacobs, Louis Vuitton, Calvin Klein, Saint Laurent и съвсем естествено се открои като водеща тенденция на пролет 2013. 

Виж как го носят звездите>>

Силният черно-бял контраст е мислен от главата до петите. Няма цветна нишка, както го видяхме например в интерпретациите му от улицата, той е в съвършен синхрон така, че ако обувките са бели, панталонът да е черен, чантата също, а ризата - бяла. Така е при Wang, DKNY, Calvin Klein, Philip Lim. Ако се изразява в каре, рейе или в разнообразни по мотиви принтове, аксесоарите пак са в контраст с преобладаващия цвят, точно както е при Louis Vuiton и Pierre Balmain.

И ни харесва, точно заради леко шантавата подреденост, която внушава, и възможностите му да влиза в различни стилове и ситуации - както е елегантно, офисно или коктейлно, така е лежерно, градско, спортно дори.

Ето къде най-силно ни впечатли черно-бялото: 

На снимката горе: Alexander Wang


Balenciaga


Balmain


Marc Jacobs


DKNY


Calvin Klein


Narciso Rodriguez


Philip Lim


Diesel


Louis Vuiton


Pierre Balmain


Roland Mouret


Reem Acra
 

More All fashion