Следва

Мира Кацарова - Singin ‘n’ Swingin’

Звездни и мотивиращи: 7 цитата на месеца

Който на 50 г. вижда живота както, когато е бил на 20 г., е загубил 30 г...

Events преди 11 години

И този месец сме ти подготвили една ободряваща и много силна доза звездно вдъхновение. Виж за какво говорим...

Звездни и мотивиращи: 7 цитата на месеца >>>

Звездни и мотивиращи: 7 цитата на месеца >>>

Дрю Баримор, актриса


"Мисля, че най-страхотното нещо, което имаме да правим, е да живеем. Ако не се поразкършиш, ако не подивееш, просто пропускаш. Същото се отнася и до ролите, които избирам, и до гардероба, който ползвам в киното, гласът, който предполагаш, че ще стане глас на персонажа ти. Не обичам да “играя”... това е все едно да се отърсиш от нещо. Предпочитам да съм естествена, защото хората не очакват кой знае какво... Те са естествени, те са нормални, и аз обичам да представям персонажите си точно по този начин. Но също така бих искала да отида там, отвъд, да продължа да го правя естествено, но да вложа и нещо, в което дори и аз самата не вярвам. Според мен това е борба със самия теб за неща, които са предизвикателни... Не искам да играя себе си във филмите, не мисля, че съм кой-знае колко интересна. Поне не достатъчно... Искам да намеря други хора, на които да вдъхна живот. А иначе имам себе си през цялото време."


Мохамед Али, американски боксьор



"Който на 50 г. вижда живота както, когато е бил на 20 г., е загубил 30 г." 

Андрей Баташов, български актьор



"Аз съм на принципа всеки да си върши работата добре. А не да се съберем, защото се харесваме, защото сме приятели и защото никой не противоречи на някого — нещо изключително вредно за изкуството."

Фредерик Бегбеде, френски писател



"Всичко е временно: любовта, изкуството, планетата Земя, вие, аз. Смъртта е толкова непредвидима, че успява да изненада всеки един от нас. Откъде може да знаеш дали този ден не е последният ти? Мислиш си, че ти остава време. И после изведнъж — край, изчезваш, твоето време е изтекло. Смъртта е единствената среща, която не е записана в органайзера ти. …Всичко е временно и всичко е за продан. Както всичко останало, човекът е продукт със срок на годност. Това е причината да се пенсионирам на 33 години. Казват, това е идеалната възраст, за да възкръснеш."

Моника Белучи, италианска актриса и модел



"Малко дете има хубава кукла. Детето обича куклата, но иска да я счупи, за да види какво има вътре. Ние сме същите."

Джесика Алба, американска актриса



"Най-лудата ми сексуална фантазия е как влизам в Овалния кабинет като президента на САЩ - в строг костюм, заобиколена от асистенти, усмихвайки се на фотографите и знаейки, че всички ми се подчиняват като на Бил Клинтън."

Кейт Бланшет, австралийска актриса и театрален режисьор



"Ако знаеш, че се проваляш, тогава се проваляй славно."

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?