Следва

Дарителски проект за творчески деца!

Внушителният артистизъм на Тилда Суинтън, или какво е да спиш в MoMA

Носителка на Оскар, тя открай време обича експериментите, особено ако са свързани с изкуство. Инсталацията...

Events преди 11 години

Носителка на Оскар, тя открай време обича експериментите, особено ако са свързани с изкуство. Инсталацията, снимки от която показваме, се нарича "The Maybe" и бе представена от Тилда Суинтън в събота в Музея за модерно изкуство в Ню Йорк MоMA.

В "The Maybe" Суинтън спи в стъклена кутия, пред погледа на невероятно число посетители, както е обичайно за Музея, дори когато в него не провеждат своята дрямка звезди от калибъра на Тилда Суинтън.

Инсталацията се проведе в рамките на 1 ден, а описанието й гласеше:



"Артист, стъкло, стомана, матрак, възглавница, чаршафи, вода и очила".

Тя не е последна обаче, ще има още "спанета", като всеки път мястото на провеждането им ще е различно в рамките на музея.



За дните и часовете няма обявен график, но се знае, че ще се проведат поне половин дузина пъти до края на годината. "Характера на изявата е такъв, че не изисква предварителното обявяване, нито рекламирането й чрез музея", споделя говорител но МоМА.

До този момент Суинтън е участвала в пърформанси в Serpentine Gallery в Лондон през 1995, и през 1996 - в Museo Barracco в Рим.



Припомняме, че актрисата спечели Оскар през 2008 за най-добра поддържаща актриса за ролята си в "Mайкъл Клейтън".
 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?