Следва

27 март, сряда - Георги Тошев и Александър Сано

Да обиколиш света за 365 дни: Торонто, който ухае на кленов сироп

Частта с културните забележителности включва The Royal Ontario Museum, музей, който впечатлява с архитектура и размери. Разбира се, музея е най-големия в Канада и дом на...

All About Life преди 11 години

Преминахме като истинска вихрушка през горещите и страстни Чили и Буенос Айрес и любопитно се пренасяме в Торонто.

Готови за приключения навлизаме в шарения град, известен с разнообразието от нации, които до този момент са 86 на брой.

Тук можем да чуем да се говори на 104 различни езика, което съвсем не трябва да ни изненадва.





Могъщ и типично американски, центърът на Торонто впечатлява с високи до небесата небостъргачи, някои от които се оказват банки. Посещаваме стадиона „Скай доум”, който е най-функционалният в света- има игрище за бейзбол, хокей, футбол. Задължително преминаваме до съседния хотел, който има цели 346 стаи и ресторант с 650 места. Отбиваме се и до най-дългата улица на света- „Йънг”, която впечатлява със своите 400 км и разбираемо влиза в рекордите Гинес. Изобщо в Торонто много съоръжения съдържат частичка „Най” отпред.






Подаряваме си дълга разходка в парка „Канадските чудеса”, който се намира до езерото Онтарио. Тук намираме и изключително любопитни умалени размери на всички забележителности в страна.



И тъй като все още не сме споменавали нищо за нощни пирове, сега е моментът. Отиваме в Reposado Bar & Lounge, където ни сервират най-добрите напитки с текила, защото точно тук се намира най-голямата селекция в целия град. Щастието ни прелива, но не след първите два коктейла, а след като разбираме, че има и жива музика. Тогава настроението и адреналинът ни ескалират до максимум.




Традиционна канадска кухня има американско-френски корени, но най-голяма слава донася кленовия сироп. Задължително си взимаме една бутилка! Пайове с месо или пушено месо с обилни гарнитури от картофено пюре ни замайват и обричат на вкусно самоотдаване в ползва на храната. Няма как да й устоиш, толкова калорична и пищна, но все пак безумно вкусна.




Частта с културните забележителности включва The Royal Ontario Museum, музей, който впечатлява с архитектура и размери. Разбира се, музея е най-големия в Канада и дом на колекции от минерали и метеорити, както и части или цели динозаври. Прибавяме още едно „най”, защото тук се намира и най-голямата колекция фосили в света.





За повече информация, посети страницата на Havana Club във facebook.






 

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.