Следва

Мариан Вълев изригна! Размаха среден пръст срещу "всички демагози"

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града - 1 - 7 април

Второто вербатим представление построено върху интервюта, разкази и песни, които екипът събира на експедиция...

Events преди 11 години

Видео-инсталация "Пророчество"
Кога: 1 април, 19.00 / 19.30 / 20.00 / 20.30 / 21.00 / 21.30 / 22.00 часа
Къде: Галерия The Fridge & Haspel, бул. ” Мадрид” 8
Вход: 2 лева

Видео-инсталация „Пророчество” е продукция на театрална компания Момо, по текст на Петер Хандке, идея на Веселин Димов, видео – Евгения Сърбева, изработка на бюстовете – Марин Налбантов, с гласовете на Елена Димитрова и Александър Митрев.

В началото на третото хилядолетие, два скулптурни бюста биват посетени от (извън) земно съзнание и за кратко оживяват, за да ни напомнят нещо добре забравено или подтиснато. Завръщане към простотата и силата на очевидното в един магически градски ритуал отвъд ежедневния ум. Девет минути с това, което никога не се променя.

Инсталацията е реализирана с любезната подкрепа на Австрийско посолство-София

Представяне на стихосбирката TINKTURE на Климентина Миленова
Кога: 3 април, 19.30 часа
Къде: Radio Cafe



"TINKTURE" *
Тинктурата е алкохолен разтвор или извлек от билки.
Тук тя е есенцията, обвързаността на социума, крехката човешка природност, природата на мисълта. Thinknature.

Представянето на първата стихосбирка на Климентина Миленова е на 3 април.Пръснати моменти рамкирани в думи, много години в малко страници.

*Всички правописни грешки са умишлени.

Първия онлайн сериал "Пред разкритие"
Кога: 4 април, 17 часа
Къде: он-лайн



Първият онлайн сериал в България „Пред разкритие“ ще стартира на 4-ти април обявиха официално от екипа на иновативния за страната ни проект. Той ще се излъчва всеки четвъртък от 17 ч.

Той попада в жанра „шортком“ , който е новост за България. Всеки един от епизодите ще бъде с продължителност между 3-6 минути, което ги прави удобни за гледане през различни мобилни устройства. Друг любопитен факт е, че зрителите ще имат възможност да избират финала на всяка серия. Екипът на „Пред разкирите“ обеща много изненади за най-верните зрители на сериала.

Яце форкаш
вербатим спектакъл

Кога: 5 април, 19 часа
Къде: Център за култура и дебат "Червената къща"
Вход: 6/8 лв.
Времетраене: 75 мин.



"Яце форкаш" на родопски диалект означава "Много бързаш" и е заглавие на второто вербатим представление на ВОКС ПОПУЛИ, построено върху интервюта, разкази и песни, които екипът събира на експедиция в Родопите през август 2012. "Яце форкаш" е един сценичен разказ за изчезващите неща – автентичния фолклор, родовата памет, селския живот и връзката на модерния човек с корена му.

режисьор: Неда Соколовска; сценична среда: Деница Аргиропулос; музикално оформление: Ееро Туркка;
с участието на: Георги Къркеланов, Васил Читанов, Елена Димитрова, Деница Даринова, Владо Чифлиджанов





 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?