Следва

Пролет-лято 2013 - Тенденция №13: Прозрачни материи

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Свежо, младо, пълно с ученически дух промо видео са подготвили от Topshop за новия шопинг сезон пролет-лято...

Fashion преди 11 години

Обратно в ученическите трепети с новото видео на Topshop

Свежо, младо, пълно с ученически дух промо видео са подготвили от Topshop за новия шопинг сезон пролет-лято 2013. Един от най-големите производители на high street мода в света след H&M и Zara се завръща в 90-те години на 20 век, когато властва свободата да обличаш, съчетаваш, изменяш каквото си поискаш, десетилетие, което истински вълнува големите дизайнери тази пролет.

Видеото е заснето от Шон Франк, който чрез особени цветове пресъздава много точно деветдесетарската атмосфера.



Харесваме това приятно носталгично чувство, което оставя у нас късокосата моделка в ролята на безгрижната тийнейджърка, харесваме цялата концепция на Topshop, която жестоко напомня, че младостта няма недостатъци, и сме наистина влюбени в тази нова гръндж вълна, която идва с пролетта!

Първата дама на Китай се превръща във вдъхновение за модната индустрия



Малко известен, но много важен за бъдещето на модната индустрия факт е, че 50-годишната бивша певица и настояща Първа дама на Китай Пенг Лиян, доста консервативна, но елегантна в избора си на облекло, се превръща в модна икона за сънародниците си, които "изнасят" вдъхновението си навън.

Медиите в Китай и в Англия са проследили влиянието на Пенг върху страната с повече от милиард жители, като са наблюдавали стремеж към копиране на всяко нещо, което носи, копиране не само буквално, но и такова, което служи за тема в колекциите на много дизайнери, идващи от Китай, които учат в Лондонски колежи.

Именно поради тази причина, съвсем естествено се очаква страната, чийто икономически апогей финансистите предричат през 2014-та, има огромен потенциал да се превърне в част от големите модни центрове, които сътворяват истински добри, качествени дизайнерски колекции, а не просто произвеждат количества евтини стоки.

Влиянието на Пенг е толкова голямо, че е въпрос на време акциите на китайската борса да се покачат именно заради развитието на тази индустрия. В резултата на това, ще се наслаждаваме на един нов и много различен от познатия ни моден свят. Точно както харесваме уникалността на Стокхолм, Лисабон, Копенхаген и Япония с техните модни седмици.

Двойна доза коктейл от нежност в двете нови видеа на Elie Saab



Модната къща представи два изключително нежни клипа - за колекция haute couture и ready-to-wear.



Първото видео е с участието на великолепните Жаклин Яблонски и Сигрид Агрен, които изглеждат очаквано перфектно. Двете манекенки са в бляскавата обстановка на бекстейджа преди ревюто в Париж, което представя пролетната колекция за 2013 година. Продуценти на видеото са французите от Premices Films, които наблягат върху лъскавите детайли на съвършените рокли на Elie Saab. А ние се потапяме в още по-невероятната обстановка, която преминава като нежен блян.

Второто видео също е дело на Premices Films, които привличат отново Агрен, но и Магдалена Фрацковиак, както и прелестната Настя Кусакина. Виждаме много наситено откъм цветове настроение, което създава неповторимо усещане за лято, каквото е и целта на ready-to-wear колекцията.

Мода в сърцето на Москва



И докато предсказваме бъдещето на Китай в модната индустрия, в един друг интересен център на модата, този в Москва, само преди дни приключи представянето на есенно-зимните колекции на тамошните майстори, които определено заслужават внимание.

Да твориш мода в един от най-скъпите градове в света със сигурност е голяма работа, още повече, когато дъщери, съпруги и приятелки на руските милиардери подкрепят солидно творчеството ти.

Но не в това е силата на лейбъла Bessarion, за който твори млад и талантлив грузинец, а в прекрасния му дизайн, силуетите и всяко отделно парче от завършения модел.

Зашеметен от великолепната архитектура на Париж, където последно пътува, за да посети тамошната модна седмица, френският шик е послужил за основа на младежа, като междувременно смело и елегантно вмъква в колекцията си много от грузинските си корени - трапецовидните поли, забрадките.

Смесицата от модерно и фолклор се е превърнала в изключително добра работа.
Колекцията съчетава опростени форми с чисти геометрични линии. Цветовата палитра преминава в пет основни цвята- черно, бяло, синьо, червено и сребристо. Като казваме сребристо, забелязваме металически отражение при полите, които създават фитуристичната нотка на тази колекция, която същевременно използва принципите на минимализма и на женствеността.

Прекрасно, наистина!

Виж цялата колекция тук>>

Modern simplicity: Bassike pre-collection 2013



Дебора Самс и Мери Лу Раян са създателите на австралийския лейбъл Bassike, стартирал през 2006-та, като в концепцията им е заложена идеята за чистотата и красотата на силуета и неутралните цветове, които не ангажират ума - модели за всеки ден, базирани на личната философия на дизайнерките, че дрехата е равна на комфорт, качествени материи и класическа форма.

Линията им pre-fall 2013 е великолепният пример за това. В Австралия я наричат Modern simplicity и точно там се крие ключът към нейното съвършенство. Модерна, ненатрапчива елегантност, безупречен силует, малко детайли, неостаряващи кройки. Идея за вечност.
 
Виж цялата колекция тук>>
 

More Fashion