Следва

Б като Библия, Б като Блог

Къртни Лав допълни Мерилин Менсън в кампанията на Saint Laurent

В допълнение към скандално известното лице на Мерилин Менсън, което Еди Слиман снима за новата рекламна...

All fashion преди 11 години

В допълнение към скандално известното лице на Мерилин Менсън, което Еди Слиман снима за новата рекламна кампания на Saint Laurent, е участието и на друга знаменитост с противоречив имидж - Къртни Лав. Появата на вдовицата на деветдесетарската икона Кърт Кобейн не е изненада за никого, тя е олицетворението на цялата гръндж вълна от преди две десетилетия, която в колекция есен-зима 2013 на Saint Laurent предизвика на словесни дуели модните критици. Помним, че часове след шоуто се появи и известният цитат на Лав в Туитър: “Получих истински оргазъм само като си представих, че богатите жени ще купуват и носят дрехите, които ние носехме в онова време, и най-накрая някой успя да върне грънджа в автентичния му вид, без да го преобразява с глупави шапчици.” 

"Без да искам да обидя Марк Джейкъбс, поясни по-късно Къртни, само казвам, че той никога не успя правилно да пресъздаде гръндж модата. Тя е такава, каквато е - вулгарна! И Еди много добре знае това! Успя да върне тренда в истинската му версия, както нито Джейкъбс, нито Ана Суи са могли някога."

И в защита на Слиман госпожа Кърт Кобейн застава до Мерилин Менсън, не буквално, а като част от концепцията на кампанията, в качеството си на голямото модно вдъхновение за колекцията на Saint Laurent, снимана от самия дизайнер.

В отбора на Лав и Менсън влиза още една иконична гръндж музикантка - Ким Гордън. 








Мерилин Менсън


Ким Гордън
 

 

More All fashion