Следва

Новият haute couture аромат на Elie Saab идва със същото име, но още по-нежна интерпретация

Бюти бестселър на годината - BB кремът. Или как го прави той

Той е едно от последните феноменални практични изобретения на бюти индустрията, въпреки че е разработен за...

Hair преди 11 години

Той е едно от последните феноменални практични изобретения на бюти индустрията, въпреки че е разработен за медицинска употреба преди повече от 40 години. ВВ кремът (blemish balm или beauty balm), който стана популярен за едно денонощие и вече година държи рекорда по търсене от жените по света, обединява няколко продукта в едно - крем за лице, хидратант, слънцезащитен крем, фон дьо тен, база за грим, дори и антиейдж серум, и точно това го прави толкова незаменим.

Изборът на ВВ крем не се различава от избора на фон дьо тен. Съобразяваме се най-вече с нюанса, който не трябва да е нито по-тъмен от този на лицето ни, нито прекалено светъл. И въпреки че едно от определенията за ВВ крем е „фон дьо тен”, трябва да знаем, че покривното му действие не е напълно достатъчно за да се доверим изцяло на ефекта му. Всичко идва от минералната основа на крема, която има за цел да прикрие недостатъци по кожата, като белези от акне, тъмни или зачервени петна, но в случай, че искаме напълно покривно действие, каквото има обикновеният фон дьо тен, то би било по-добра идея да тушираме с пудра или просто да използваме коректор.

Слънцезащитният фактор в крема е може би любимата ни част, но не е изключен варианта да приложим допълнителен фактор под ВВ крема.

Разбира се, ВВ кремът не е подходящ за нанасяне преди лягане и дори е изключено да заспиваме без да го почистим от лицето си, т.е. той абсолютно не замества нощния крем. Може би само това не може!

ВВ кремът има няколко разновидности, точно както и стандартният крем за лице. Предлагат се текстури за чувствителна, мазна, младежка, матова, тъмна, суха кожа, както и такава с тъмни петна.

Предимството на BB крема пред обикновения дневен крем за лице определено е в мултифункционалността му. Освен това е изключително лесен за употреба, защото текстурата му е гладка и мека и защото заема мястото на всички важни шишенца в несесера.

BB кремът определено е продукт номер едно на пазара в момента, като формулата му тепърва ще се обогатява. Толкова, че напоследък се чува много за CC иновация (color and correct), която съдържа витамин А и ще бъде насочена към грижата за още по-силно пигментирана кожа. 

За да ориентираме в избора на най-добрия BB крем, който вече всички марки разработват, селектирахме 10, в луксозния и бюджетен сектор - иновациите на Dior, Clarins, Estee Lauder, Shiseido, Biotherm, Nivea, Garnier, Maybelline, L'Oreal. Bourjois са в галерията горе. 
 

More Hair