Следва

Кроасан в... гардероба

Татуировка на пръстите - Да или Не на звездния тренд?

Бижутата зa нокти, както и пръстените не са единственият начин за разкрасяване на ръцете. Напоследък...

All fashion преди 11 години

Бижутата зa нокти, както и пръстените не са единственият начин за разкрасяване на ръцете. Напоследък често попадаме на все повече рисувани мотиви, които красят пръстите и изземват функциите на аксесоарите. Звезди като Риана, Лили Алън, Кели Озбърн, Майли Сайръс първи изрисуваха пръсти с татуировки и създадоха наистина знаменитата тенденция.

Татуировките на пръстите на ръцете имат както своите положителни, така и своите отрицателни страни. Ако трябва да изброим плюсовете на тази тенденция, то бихме започнали с това, че наистина, направената с вкус подобна татуировка изглежда елегантно и красиво.

Освен това в повечето случаи рисунките са малки, поради липсата на достатъчно площ върху пръстите, и въпреки че са на видно място, те са почти незабележими (или поне лесно могат да се скрият с пръстен).

Готино приложение този вид татуси намират при влюбените или женени двойки, които предпочитат да символизират трайността на ангажимента си един към друг вместо с халки с татуировка на безименния пръст. От тази атрактивна алтернатива на традиционната брачна халка са се възползвали личности като Бионсе и Джей Зи, но дори и преди те да го направят много хора са ги избрали заради практичността и особено при повечето от мъжете, липсата на пръстен, с който тепърва ще трябва да свикват.











Въпреки че мастилото до някаква степен е форма на себеизразяване, напоследък се забелязва, че татуировките са се превърнали много повече в мода, което до някаква степен обезсмисля тяхното истинско послание и значение, според професионалните татуисти.

И ако трябва да говорим за неготините страни на татуировките на пръстите, то именно професионалните татуисти имат най-много какво да кажат. Според повечето от тях е крайно неподходящо да се правят татуировки в тази част на ръката и повечето от практикуващите тази професия дори отказват да поемат такъв ангажимент. Татуистите са наясно, че рисунката на пръст от ръката гарантирано ще изчезне след определен, не много дълъг, период от време, и те не биха сложили името си под нещо толкова нетрайно.  

Причината за всичко това е, че кожата на пръстите е прекалено тънка, за да може дълго да задържи мастило и поради тази причина татуировките бързо избледняват, след което и изчезват. Ако пък контурите са направени достатъчно дълбоко, за да може надписът или рисунката да стоят по-дълго време там, те се разливат по повърхността, което също не е красив завършек на идеята, която татуираният е имал.

Татуистите съветват, ако искаме да имаме татуировка, която да изглежда добре, да речем 5, 10, 15 години след като е направена, да не избираме това място. Татуировките по пръстите изискват интензивна грижа и поддръжка, трудно се опазва и почти винаги им трябва повтаряне, ако не искаме да изглеждат все едно написани със спряла химикалка.





И все пак трендът си е тренд, секси е, а и ни привлича идеята за миниатюрен татус на забележимо място. И ще се замислим за точно тази част от тялото, ако ни се прииска нещо необичайно. А ти?
 

Анкета

Ти би ли пробвал звездния тренд?

More All fashion