Следва

Ким Кардашиян показа бременното си коремче

Михаил Кирков, първата жертва на КЪРТИЦАТА пред ViewSofia

32-годишния инженер-хидрогеолог, който се занимава с актьорско майсторство от близо 7 години...

People of art преди 11 години

Михаил Кирков е първият напуснал "Къртицата", след като получи цели шест копия от останалите участници в телевизионното реалити, които го заподозряха в подривна дейност. След като моделът се изправи на двубой срещу модната шефка Калканджиева и загуби битката срещу нея, той трябваше да напусне формата, но не като Къртицата, а като нейната първа жертва.

32-годишният инженер-хидрогеолог, който се занимава с актьорско майсторство от близо 7 години, не можа да намери подходящата роля, която да го задържи за по-дълго в реалитито, но се гордее, че поне е бил себе си. За "известните" и "незивестните" участници, за подозренията му "Кой е "Къртицата"?" и за симпатиите му към някои от момичетата вътре, чети по-надолу в интервюто, което той даде за ViewSofia часове, след като напусна формата.

V.S. В крайна сметка ти не си Къртицата, но защо според теб хората в къщата не усетиха, че си искрен човек и гласуваха по този начин?

M:
Къртицата е едно доста сериозно предаване, в което влязох заради предизвикателствата и екшъна. Съжалявам, че излязох толкова рано, защото съм абсолютно сигурен, че в следващите изпитания, щях да имам много какво да покажа. Според мен нещата се развиха така, защото голяма част, ако не и всички играчи. все още не са осъзнали за какво става въпрос. Те не са наясно все още как трябва да се играе и как точно трябва да се коалират вътре. 

В случая, повече от половината, които гласуваха за мен, гласуваха не защото смятат, че аз съм Къртицата, а на лична основа. Аз съм малко по серт в сближаването, по-сериозен съм, пък и най-малкото имаме поне 10 години разлика с повечето от участниците, които ме номинираха, а това си е от значение. Те имат малко по-фриволно отношение и са свикнали да се лигавят повече и когато човек не им отговори на поведението веднага бива набелязан. 

След като аз си отидох, хората вътре може би осъзнаха какво се случва и ще започнат да играят по различен начин. Защото това не е предаване, в което трябва да номинираш кой ти харесва или кой не, а предаване, в което трябва да имаш стратегия и логика за това кой ти трябва и кой не ти трябва. Бих казал, че в случая имах малък шанс просто.

V.S. Имаше ли някой, който настройваше хората вътре срещу теб?

М:
Може и да е имало такива разговори, но по-скоро не. Може би Гибона е човекът, който до края не ме възприе.

V.S. А ти би ли се разсърдил, ако е имало такива хора, след като изгледаш записите? 

М:
Не, това е игра и на никой не мога да се сърдя. В крайна сметка аз така съм го направил и това е резултат от моето държание. Истината е, че преди два дни, когато осъзнах за какво става въпрос във играта, исках да поправя поведението си, защото видях, че държейки се естествено не ми се получават нещата, но нямах време да реагирам.

V.S. Има ли разделение на "известни" и "неизвестни" в къщата? Усеща ли се то?

М: Разбира се, че се усеща. И то се усеща така, както никой навън не може да си представи. И разделението не идва от страна на популярните личности, чиито каст е доста силен, те са чудесни и много готини личности, а в повечето случаи разделението идваше от страна на останалите.

Те просто се опитваха да изпъкнат през цялото време. Все едно малко дете, което иска да влезе в компанията на големите, които са се събрали в съседната стая да купонястват, и не че някой ги гони, но те просто не могат да се впишат. 

V.S. А ти от отбора на "известните" или на "неизвестнтие" беше?

М: Това се бъзиках с останалите и дори ги питах в кое разделение попадам... Но смятам, че аз съм някъде по средата. Интересното все пак е, че тези, които гласуваха за мен бяха от групата на "неизвестните", като изключим Гибона...


V.S. Кажи ни малко повече за популярните личности, които срещна вътре. Как ти се струват, когато са на една ръка разстояние от теб?

М: Мога да кажа за всекиго по нещо, но ще започна с Деян Донков, защото той наистина е изключителен човек. Широкоспектърна личност, която може да прави толкова много неща, колкото хората не могат дори да си представят. Много подготвен физически, психически, знае как да се държи във всяка една ситуация. Много добър играч! Кирил Ефремов също! Изключително мъжко момче, което знае точно как може да си позволи да се държи. 
Азис, независимо от сценичния образ, който има, е изключителен. Готвеше за всички по цял ден, като за казарма! Слагаше масата, вдигаше масата... Николета Лозанова е наистина свежа мацка, когато излезе от образа, който държи. Не я виня за него, защото съм наясно, че все пак това си е бизнес.

Деян Неделчев
 също ме изненада приятно. Изключително интелигентна личност. И той с неговите си странности, но много начетен човек, който на всичкото отгоре прави такива неща с гласа си, каквито много изпълнители не могат да си представят. 

И всички тези хора имат страшно голям житейски опит и няма как тези "непопулярни" личности да се сравняват с тях. Най-малкото повечето дори и на години са по-малки, а това си е опит, който трябва да бъде придобит, за да се справят.

V.S. Ти сигурно си познавал част от хората и преди това, но с кой най-много се сближи?


М: С една част се познавахме, с друга не, но независимо от това приятелства се създават на такова място, защото това са 24 часа, през които си с тези хора на масата, в леглото, в банята. Аз, Деян Донков, Кирил Ефремов и Гибона спяхме един до друг, буквално в едни чаршафи, така че приятелства се създават абсолютно. И тези, които останат вътре накрая или ще станат много близки, или ще се избият .

V.S. Какво ти лиспваше през тези седмици?


М: На всички ни липсваха много неща, но най-много ни липсваше слънчевата светлина.
Определено можеш да разбереш как се чувстват затворниците. Както казваше Кирил: "Ние сме като затворници с доживотна". Дори животните откачаха от липсата на естествено осветление!

V.S. А имаш ли си приятелка?

М:
Серизона приятелка си нямам, но не съм сам.

V.S. Видяхме симпатиите ти към Николета вътре...


M: Че кой не би имал симпатии към Николета?

V.S. А сред останалите момичета в играта имаше ли друга, на която, така да кажем, симпатизираше?


М: Вътре има две момичета, които могат да събудят интерес в мен и това са Николета и Емануела.

V.S. Като заговорихме за симпатии, какво смяташ за флирта между Миглена и 100 кила? Мислиш ли, че връзка създадена в такива условия може да има бъдеще?

М: Явор е изключителен джентълмен, но и плейбой. Явно между тях се е получила някаква заигравка, но не смятам, че една такава връзка има бъдеще. Това са изкуствени условия, това е един макет на обществото... Представете си, колко е трудно една морска авантюра да просъществува, пък какво остава за това...



V.S. Зрителите набедиха Жени за "Къртицата", какво е мнението ти за това?

M:
Жени не е Къртицата на 101 процента. Сигурен съм, защото вече знам точно кой е. Къртицата е измежду Кирил Ефремов, Деян Донков, Гибона или Тони, защото само това са хората, които психически и физичеси могат да се справят със задачата. Защото за предизвикателствата, които следват е нужна много силна психика. Трябва да можеш да прескочиш собствените си страхове, защото тепърва предстоят такива мисии, пред които сегашните ще ви се струват като детска игра. Ще скачат с парашути, ще ядат хлебарки, ще ги погребват живи...

Но наистина, след като излязох навън и вързах нещата с тези от вътре ми стана ясно точно кой е Къртицата, но няма да кажа, защото няма да е честно.  

V.S. Имаше ли нещо, което щеше да откажеш да направиш, ако беше останал?

M: Да! Това е мисията с погребването, ако изобщо я имаше. Като християнин смятам, че това е една сериозна гавра с нещо, с което никой не трябва да се гаври. А и никога не бих причинил това на родителите си. 

V.S. Кой искаш да спечели формата?

M: Деян Донков!

V.S. Урокът, който научи от "Къртицата"?

М: Това, че не винаги трябва да бъдеш себе си! Че трябва да умееш да играеш роли и да преценяваш кога имаш нужда от стратегия. Аз просто съм свикнал да не си правя планове и да импровизирам, да не съм играч и да съм себе си, но тук в тази игра нещата са различни.

V.S. Пожелаваме ти успех от тук нататък!

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра