Следва

Chanel избра Летисия Каста за лице на пролетната линия очила

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Автор на новата рекламна кампания на бижутерския бранд Tous, посветена на пролетно-лятната колекция на...

All fashion преди 10 години

Аня Рубик пред обектива на сина на легендата Демаршелие

Чудесна работа на по-младия от двамата фотографи Демаршелие - синът Виктор. Точно като прочутия си татко Патрик, Виктор здраво държи камерата и снима мода достатъчно майсторски, за да му предречем светло и мащабно бъдеще. Освен това, за разлика от своя родител, който признава открито, че не се ориентира добре сред имената на младите фотографи /освен това на собствения си син, чието творчество следи изкъсо/ и не ползва Instagram и Facebook, Виктор е съвсем в час с тази материя.

Младокът е представител на гилдията на новите модни фотографи, все по-често ангажирани от лъскавите модни списания, за сметка на старите лъвове, които са безспорни с таланта и опита си, но все едни и същи. Перспективите пред Викор Демаршелие са повече от добри, не само защото е син на баща си, но и защото умело се справя със задачата.



Тук виждаме сесия с полския модел Аня Рубик за полското списание Viva! Аня радва съотечествениците си с кадри от Манхатън, на които съзерцава мегаполиса през прозореца на един от небостъргачите. Спойката между френското око, полската красота и нюйоркския пейзаж е повече от добра, а и независимо от близкия почерк на сина до бащата в чисто авторско отношение, съзираме в поредицата снимки достатъчна доза индивидуалност, за да стане Виктор едно от имената, които тепърва и с удоволствие ще следим.

Виж всички снимки тук>>

Никола Формичети отива в Diesel


 
През изминалата седмица научихме благата вест, че Никола Формичети, който съвсем скоро напусна Thierry Mugler, е приел първата в историята на италианския бранд длъжност на Творчески директор на Diesel.

Стилистът на Лейди Гага (името му всеки път неизбежно се свързва с "месната" й рокля, но не само) и Ким Кардашян изкара на предишната си работа около две години. За това време съумя да вдъхне на бранда нов живот. Неговите колекции, едновременно шокиращи и практични, предизвикваха най-противоречиви отзиви, на целта бе постигната - името на Мюглер звучеше достатъчно често.

С днешна дата, едва разделил се с едната модна къща, дизайнерът се прехвърля на друга. Радостното обаче е това, че ако има име, което сме си представяли като подходящо за Дизел, това е именно името на Формичети. Италианецът ще отговаря за общата концепция на бранда. Собственикът на Diesel Ренцо Росо каза по повода, че "е открил такъв ненормалник" като самия себе си и че се надява, ако има късмет, да излезе най-после в заслужен отпуск, след като Никола поеме нещата в ръце.

Да, изглежда вярно твърдението, че Никола е точно човекът, който може да помогне на компанията да се стабилизира в този момент. Напълно вярваме в това и нямаме търпение до следващата пролет, когато най-рано ще се види какво е намислил Формичети за марката за сезон есен/зима 2014/15. Дотогава стискаме палци и продължаваме да харесваме и дизайнерът, и Diesel, и Мugler /чиито нов шеф-дизайнер нямаме данни да е обявен все още/.

Карлина Куркова за чешкия Elle



Каролина Куркова краси страниците на чешката версия на списание Elle.

"Да навести родината" на Каролина се е удало от разстояние - снимките за пролетния брой са правени не на пражки фон, а в шумния Ню-Йорк. 

Пред обектива на Бранислав Симончик супермоделът носи някои от емблематичните модели от пролетно-летните колекции на Dolce&Gabbana, Gucci и Valentino. Супер ярки цветове, цветя, принтове, общо взето подробен преглед на тенденциите на сезона.

Алени устни, ярко русо (с което Каролина завоюва званието "Най-секси блондинка в Европа" за 2007-а година) и превъзходен грим, плюс стайлинг от Ян Краличек, превръщат мащабната сесия в един от най-ярките и запомнящи се едиториали на пролетта.

Виж всички снимки на Каролина за Elle Чехия тук>>

Карл избра Летисия Каста за лице на пролетната колекция очила Chanel



Летисия Каста е освен красива французойка, и най-доброто рекламно попадение за очилата на френската модна къща Chanel от известен брой сезони насам. Страхотни кадри, дело на самия Маестро Лагерфелд, чиято муза от години е Летисия.

Непосредственото участие на Карл в заснемането на колекция пролет/лято 2013 не е случайно - Маестрото се отнася с особено внимание към този аксесоар. Самият той обичайно не се разделя с тъмните си очила, а останалите съветва да "борят" с тяхна помощ възрастта. Летисия няма нужда в този момент да тушира напредналата си възраст - тя е просто божествена в тази поредица. Поздравления за дуото!

Виж снимките тук>>

Марио Соренти, Лулу Роберт и померанският шпиц Тито в силна кампания за бижута Tous



Автор на новата рекламна кампания на бижутерския бранд Tous, посветена на пролетно-лятната колекция на марката "Блаженство", е известният фотограф Марио Соренти, а в кадър е разкошната, много жива и запомняща се моделка Лулу Роберт. Участва и шармантният померански шпиц Тито.

Последният, за да е пълна картинката, е участвал в снимките в студио в Сохо, съпроводен от личния си мениджър Джорджо Бендерски, едновременно заемащ длъжността фризьор на знаменитото си куче. За косите на Лулу, която смени на поста рекламно лице на марката Влада Рослякова, на свой ред отговаря видният коафьор Боб Расин.

Роза Тоус, една от четирите дъщери на основателя на Тоус и наследница на ювелирната империя, приема с откровен възторг новото сътрудничество: "Щастливи сме, че в тази кампания взе участие талантливият Марио Соренти. Колекция "Блаженство" е отражение на най-важните ценности на Tous, които Марио успя да предаде по великолепен начин."

Свежата кампания ни грабна определено, особено на фона на доста посредствените, да не кажем "дървени" кампании на бижу-колекции на сериозни фирми напоследък. Да носиш диаманти и прочее скъпи неща ние поне свързваме с удоволствието от живота, а не обратното, и в този смисъл Марио - Лулу - Тоус като 3 в 1 ни харесват много.

Виж снимките тук>>
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.