Следва

Рап половинката на Уил Смит - DJ Jazzy Jeff забива в Yalta Club

7 режисьори за 7 дни в Хавана - вълшебен филм от 7 сърца

Потапяме се в този невероятен свят на 19 април, при това в София, когато ще се състои премиерата на филма...

Movies & TV преди 11 години

Припомняме си горещата Хавана, която буквално ни отнесе и пламенно разгорещи телата ни. Все още не ни е напуснал споменът за ярката кубинска култура, горещия ром Havana Club, дори и ароматът на току-що направена пура, която пушим тежко под бързите ритми на танца. Потапяме се в този невероятен свят на 19 април, при това в София, когато ще се състои премиерата на филма „7 дни в Хавана”.

За реализирането на филмовия шедьовър „7 ДНИ В ХАВАНА”, Havana Club International си партнира с Fullhouse и Morena Films. Заедно те избират 7 талантливи и световноизвестни режисьори, които да осъществят проекта „7 ДНИ В ХАВАНА”, като Havana Club International е идеалният за тази инициатива партньор – автентичният пазител на традиционния кубински ром, произвеждан само и единствено в Куба. Марката е световен посланик на кубинската култура и сериозно подкрепя кубинската арт сцена. Една от основните идеи на филма е да даде гласност на кубинските таланти и тяхната креативност.



„7 ДНИ В ХАВАНА” е съставен от седем късометражни филма, базирани на истории на кубинския писател Leonardo Padura, които разкриват пленителния дух на Хавана и уникалния начин на живот на местното население. Режисьорите са 7 признати имена в кино индустрията, а именно - Benicio Del Toro, Pablo Trapero, Laurent Cantet, Elia Suleiman, Juan Carlos Tabío, Gaspar Noé, Julio Medem. Те са поканени с цел да пресъздадат - всеки през собствения си поглед и кинематографски стил - духа, природата и колорита на този фантастичен град.

Всеки епизод разказва за ден от седмицата, проследявайки ежедневието и необичайния живот на различни герои. Бягайки от повечето туристически клишета, този филм рисува душата на града през неговите квартали, атмосфери, поколения и култури по един пленяващ и забавен начин.

Всяка от 7-те истории има самостоятелно развитие, но в същото време са свързани по много начини, създавайки усещане за цялостно драматично единство. Общите места допринасят за тази идея: емблематични локации като Old Havana, Malecon или хотел Nacional са фона на много от сцените.

Няколко от героите се преплитат в 7-те части на филма, главна роля от единия епизод е второстепенна в друг и т.н. Резултатът е един свързан лабиринт от истории, които надникват в сърцето на Хавана с всичките й социални сфери, криволичещи прашни улички и тъмни ъгълчета, мръсни барове и изумителни природни гледки.

 

More from View Sofia

More Movies & TV