Следва

Американски пасторал - Филип Рот

Раждането на Олена

Русокоса и синеока украинка е символът на Международния панаир на книгата в Торино (8-12 май). Изобразената в стила...

Books преди 15 години

Русокоса и синеока украинка е символът на Международния панаир на книгата в Торино (8-12 май).

Изобразената в стила на шедьовъра на Ботичели „Пролет“ Олена Попова очарова всички посетители на изложението.

21-годишната украинка на практика трябва да напомня за едновремешната любовница на Джулиано Де Медичи - флорентинката Симонета Веспучи, починала на 23 години, която е позирала за известната творба. Мнозина навремето са смятали Симонета не само за муза на художника, а и за най-красивата жена в света.
Сегашната трансформация в стил попарт на Олена, която трябва да предаде посланието на новото издание на Панаира, че красотата ще спаси света, не се хареса единствено на известния италиански фотограф Оливиеро Тоскани. Той е авторът на най-успешните рекламни кампании на „Бенетон“.

„Момичето е тъжно, а косите му са сухи. Като цяло идеята не е лоша, но за нейното реализиране се искаше свежо, модерно, а не „изкуствено“ лице“, отсъди фотографът, който е специален гост на Панаира.

По време на първия ден от Панаира беше представена книгата на Георги Господинов „...и други истории“ на издателство Voland, съобщиха от българското Генерално консулство в Милано. Преводач на италиански език е проф. Джузепе Дел Агата.

More from View Sofia

More Books