Следва

New Music

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Британският бижутериен бранд Mawi, следвайки максимата колкото по-блестящо, толкова по-добре, създадоха...

All fashion преди 11 години

Блясък-трясък в новите клъчове на Mawi

Британският бижутериен бранд Mawi, следвайки максимата колкото по-блестящо, толкова по-добре, създадоха линия парти клъчове за сезон пролет-лято 2013 и ни заслепиха с толкова много пайети, камъни, камъчета, стъкълца, кристалчета и прочее, и всички те във възможно най-ярки цветове като зелено, оранж, розово, сребристо и златисто.

Още по-фрапиращо от самите пищни и богато украсени с какво ли не модели клъчове обаче е цената им в Luisa Viaroma.com - между 693 и 750 евро за бройка. 









Banana Republic ала Mad Men в новата колекция и кампания







Фешън марката Banana Republic представи новата си колекция, която изцяло е инспирирана от хитовия сериал, който разказва за рекламния бизнес през 60-те, Mad Men (Момчетата от Медисън Авеню). Колекцията е продукт на колаборацията между креативния директор на марката Саймън Кийн и костюмния директор на сериала Джейни Браян и съдържа рокли с графични принтове, монохромни обувки и всичко, което представлява стила на Бети Дрейпър, Меган Дрейпър и Джоан Харис, основни персонажи и главни стил икони в супер добрия сериал.

Колекцията е много в стила на 60-те, освен това моделът, който са избрали за лице на марката ни е сред любимите - чудесната Коко Роша. И всички би било перфектно, ако кампанията не бе в толкова премерена и семпла обстановка, която е по-скоро скучна, отколкото интригуваща. Не винаги стол, модел и шарен десен правят рекламна визия, в случая определено не се е получило.

Зара Филипс и скучната й визия



Зара Филипс, първата внучка на Кралица Елизабет II от дъщеря й Принцеса Анн, и първа братовчедка на престолонаследника на Англия Принц Уилям, е наградена от местно издание с приза най-зле облечена звезда на седмицата, след като е снимана в Челтънхам на 13 март в изключително безвкусен ансамбъл от червено офицерско палто с двуредно закопчаване, официалната за Кралството шапка и супер неподходящи към нея авиаторски очила.

Младата аристократка, тя все пак е на 31, изглежда състарена с поне шест години в тази скучна комбинация, която малко напомня ранните лишени от риск стилистични изпълнения на Кейт Мидълтън преди да стане официално съпруга на бъдещия крал, която тогава нямаше много опит в светските изяви. 

Изобщо малко смелост и индивидуалност в кралската фамилия няма да е излишен. Освен това ще подобри имиджа на Короната! 

Маска, вместо сенки за очи



Отворени сме към иновации в модата. Обичаме експериментите, но случаят тук не е такъв. Харесваме неон в дрехите и аксесоарите, но не и по лицето ни. Соник Саруот, make-up артист за М.А.С. създава грима за есенното шоу на британския дизайнер Manish Arora, който преминава от едното ни слепоочие до другото в розов неонов цвят, но предупреждава, че ако искаме да излезем така навън, ще трябват да имам сериозна компания за кураж. И все пак, предпочитаме да държим очите си далеч от неоновите цветове.

Как да не правим модно шоу











Обикновено се очаква красиви модели да представят новите колекции на дизайнерите, така сме и свикнали. Те най-добре пресъздават красотата на дрехите, защото… са истински, от плът и кръв.

Дизайнерът Fause Haten обаче премина в съвсем друго измерение като използва марионетки за целта по време на седмица на модата в Сао Паоло. В лятната колекция преобладават много пищни почти бални роклите, които, виждайки ги първо в макетен размер върху кукла, малко ни стреснаха. Лицата на „моделите” са ужасявашо изкуствени/разбираемо защо/, но и напомнят за старите ни детски кошмари с куклите, които оживяват вечер.
Опитът да се разчупи стандарта не е добър, в никакъв случай не е моден, още по-малко модни са и самите рокли.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.