Следва

Модата среща дизайна в Salon del Mobile в Милано

Спечели с Zepter и ViewSofia: Паста букатини с американски сос

Tова е поредната инициатива на ViewSofia и Zepter, в която те предизвикваме да участваш... 

Food преди 11 години

Изкушенията са три - да се насладиш на вкусна рецепта с паста, да предложиш своята тайна за такава и да имаш възможността да спечелиш награда - съд за паста от Zepter. Tова е поредната инициатива на ViewSofia и Zepter, в която те предизвикваме да участваш.
Останалото зависи от теб...

Продукти (4 порции)

Букатини (паста) 320 г
Лангуста 4 бр.
Големи скариди 4 бр.
Чесън 2 скилидки
Домати 2 бр.
Зехтин екстра качество
Бяло вино 1 чаша

Начин на приготвяне

Почистете скаридите и лангустата, като ги оставите в черупките им. Запечете една скилидка чесън, лангустата и скаридите в 1.5 л тиган (TF-015-20). Добавете бяло вино и оставете да се изпари.

Почистете и нарежете доматите на малки кубчета. Поставете доматите в 2.0 л тиган (TF-020-24-LS), включете на средна степен на нагряване и гответе около 20 минути. Отстранете от котлона. Разбъркайте соса с Mixsy (VO-022-K) и го прецедете.

Добавете малко зехтин и чесън.

Нарежете лангустата и скаридите на три парчета. Добавете соса и гарнирайте със ситно нарязан магданоз.

Поставете съда за спагети (TF-970-20) в съд 5.8 л (TF-058-20), добавете вода и захлупете с капака. Включете на средна степен на нагряване и оставете да заври (стрелката на термоиндикатора трябва да бъде в зелената зона). Добавете Букатини и ги сварете „твърди”. Отстранете съда за спагети от котлона и го отцедете от останалата вода. Залейте букатините с американски сос.

Вместо магданоз можете да добавите малко босилек.

Изпрати ни нa [email protected] своята рецепта за паста по избор, която можем да приготвим с този съд според теб. Нека бъде придружена със снимка и цитиран източник. Пет от най-добрите ще публикуваме всеки делничен ден от предстоящата седмица. А един именно ще спечели съд за спагети.

Очакваме писмата ти със заглавие Zepter до 14 април включително заедно с трите имена, години, адрес и телефон за контакт.

 

More Food