Следва

10 април, сряда - Мариакарла Босконо

Модата среща дизайна в Salon del Mobile в Милано

Тази година едно от най-големите международни изложения за мебелен дизайн, което се случва в Европа - Salon...

All About Life преди 11 години

Тази година едно от най-големите международни изложения за мебелен дизайн, което се случва в Европа - Salon del Mobile в Милано, отвори врати вчера, на 9 април.

Най-престижното събитие в света на дизайна е и най-чаканото през годината, когато прочути марки интериора и обзавеждането показват последните си иновации, често възприемани повече като произведения на изкуство заради цената и изработката им.

Сред творенията на големи мебелни дизайнери стоят и няколко емблематични милански модни лейбъли, които слагат подписа си под страхотни колекции столове, маси, цветове и принтове, аксесоари. Какво показват ключовите италиански марки Marni, Versace, Etro, Armani на тазгодишното мебелно изложение в Милано, следва надолу:

Blumarine



Цветове като моряшко синьо и измити пастелни тонове доминират в колекцията мебели на Blumarine, която включва кожен диван, маса и кресла в модернистичен дизайн. Леопардът и ярките сладки цветове, характерни за модния лейбъл, си остават само върху роклите.

Bottega Veneta




Нанси Лорънс прави дизайна за Bottega Veneta в третата поредна колаборация между нея и модния бранд. За изложението, което стартира вчера, американският продуктов дизайнер прави 25 великолепно изрисувани абстрактни кутии, вдъхновени от планети и звезди.

Versace



Новият стол в света на дизайна се нарича Donatella, измислен и създаден под лейбъла Версаче от Haas brothers.

Свързвайки креативната директорка на италианската модна къща с глем рок стила й, двамата американски дизайнери сътворяват подобно нещо и с мебелите - масивен метален стол с жълта металическа основа и черна кожа са плодът от тази колаборация, която е маркирана с известната емблема на Версаче - Медузата.

Etro





Артистът Erik Madigan Heck прави своя собствена интерпретация на принта на Etro със серия ексклузивни фотографии с емблематичните цветове и шарки на италианския бранд. 

Salvatore Ferragamo



Дизайнерската къща Salvatore Ferragamo си партнира с израелския дизайнер Рон Гилад, който е привърженик на функционалния дизайн с елементи на абстрактно изкуство. За Ферагамо Гилад създава поразителен геометричен шкаф витрина от материали като дърво и стъкло. 

Marni





Показвали сме тази колекция фантастични столове преди
Пастелна лекота и благородна кауза се сливат в едно, какво по-хубаво от това.

Armani





Италианският моден гигант представя линията си Armani Casa с мебели са вдъхновен от природата, за които са използвани материалите дърво и камък. Земно, изтънчено и луксозно звучене, постигнато с изчистен геометричен дизайн. 

Salon del Mobile в Милано е отворен до 14 април. 

More from View Sofia

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 10 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 10 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.