Следва

Готови за пролетта - Детоксикиращите смути рецепти на Миранда Кер и Роузи Хънтингтън Уайтли

Спечели с Zepter и ViewSofia: Транетте със свеж песто сос

Tова е поредната инициатива на ViewSofia и Zepter, в която те предизвикваме да участваш...  

Food преди 11 години

Изкушенията са три - да се насладиш на вкусна рецепта с паста, да предложиш своята тайна за такава и да имаш възможността да спечелиш награда - съд за паста от Zepter. Tова е поредната инициатива на ViewSofia и Zepter, в която те предизвикваме да участваш. Останалото зависи от теб...


Продукти (4 порции)


Сухи транетте (плоски спагети) 320 г

Пресни листа от босилек 100 г
Борови семки 50 г
Сирене Пармезан 50 г
Сирене Пекорино 20 г
Чесън 1 скилидка
Зехтин екстра качество 50 мл
Сол

Начин на приготвяне

Нарежете всички съставки и ги сложете в каната на мултифункционалния миксер MixSy (VO-022-K), пасирайте 30 секунди до 1 минута, докато се получи кремообразен зелен сос. Поставете съда за спагети (TF-970-20) в съд 5.8 л (TF-058-20), добавете вода и захлупете с капака. Включете на средна степен на нагряване и оставете да заври.

Добавете сол към врящата вода и когато тя изцяло се разтвори, сложете вътре тренетте и ги сварете, (стрелката на термоиндикатора трябва да бъде в зелената зона). Времето за сваряване на пастата е указано на опаковката (то варира между 7 и 11 минути). Внимавайте да не я преварите (опитвайте я от време на време).

Изключете котлона, отстранете съда за спагети и отцедете останалата вода от него. Сложете тренетте в сервирна чиния (TF-986-24), добавете сос песто и сервирайте.

Не прегрявайте соса, защото в противен случай, той ще загуби хубавия си зелен цвят.

Изпрати ни нa [email protected] своята рецепта за паста по избор, която можем да приготвим с този съд според теб. Нека бъде придружена със снимка и цитиран източник. Пет от най-добрите ще публикуваме всеки делничен ден от предстоящата седмица. А един именно ще спечели съд за спагети.

Очакваме писмата ти със заглавие Zepter до 14 април включително заедно с трите имена, години, адрес и телефон за контакт.



 

More Food