Следва

КРАСОТА: Петте неща, които харесахме през изминалата седмица

Великолепни бюти акценти от Австралийската седмица на модата, които да пробваме през пролетта

Австралия не е така апетитна дестинация за модната идустрия в Европа и САЩ, най-вече защото концепцията й се...

Beauty News преди 11 години

Австралия не е така апетитна дестинация за модната идустрия в Европа и САЩ, най-вече защото концепцията й се различава тотално от тази на големите дефилета в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж, поради простия факт, че когато по тези места е пролет, на континента е зима и обратното.

Но това съвсем не означава, че липсват интересни креативни постижения - пълно е с дизайнери, които влагат всичко от себе си, а и вече сме подготвени да намерим добра мода на неочаквни локации.

8-12 април е пеиодът, в който в Сидни се случи Седмицата на модата, част от Mercedes-Benz Fashion Week, а преди да видим някои доста любопитни лейбъли и техните модели пролет-лято 2013/14, показваме впечатляващи бюти акценти от дефилетата, които да пробваме още сега. 

Ето ги и тях:

Лека, едва доловима спирала


Karla Spectic

Ангелско излъчване. Семпъл грим с акцент върху хубавото чисто лице. Но за разликата от тенденцията на натуралната визия тази пролет, тук имаме леко подчертани очи и устни и мигли с едва доловима спирала. Цялото усещане е за крехкост и мекота в най-женствения им смисъл.

90-те и в грима


Watson x Watson

Не изисква нищо, освен ярко червило и чисто лице. Деветдесетарският шик в този небрежен грим е чудесен за града в разпускащите летни дни. И понася всякакви цветове и стилове. Просто защото сам по себе си е много готин! 

Плитка, вместо конска опашка


Karla Spetic

Докато коафьорите на големите дефилета коленичиха пред величието на конската опашка, австралийците й измислят друга форма. Превръщат я в плитка. Правата разделена на среден път коса, се събира на тила и се спуска в гладка и съвършена плитка.

Романтична принцеса


Paloma Rose Garcia

Харесваме обаче и романтичната версия на плитката. Небрежно хваната, разрошена, бохемска и много секси. 

Сребърни коси


Staple the Label

Не знаем дали ни стига смелост да боядисаме цялата коса в сиво, но ефектът страшно ни харесва. Разчупва стандартните нюанси, елегантно е някак и ще отива на пролетта. 

Ледени очи


Ellery 

Фин черен молив очертава клепачите, върху които бяла сянка създава леденостудена илюзия. 
Много красив ефект, който се постига с матиращ фон дьо тен и коректор за очи, молив за вежди и клепачи и сенки за очи в сребрист нюанс на бялото. Устните за целта също са матирани, а веждите са плътни и красиви. 

Петдесетарският грим



Maidenlove

Силни очи и устни, тежък грим и приказно красиво лице. Комбинация, която е намерила пътя към сексапила и класическото винтидж излъчване. Разковничето е в червеното червило, сенките и многослойната спирала. 

Ефект Клеопатра


Jayson Brundson

Истинска майсторска работа виждаме в макиажа на Jayson Brundson, създаден по подобие на иконичните очи на Клеопатра, но в нов, модерен прочит. Плътна черна ивица се извива чак до слепоочията от долните клепачи, а горните са оцветени в сребърно. Контрастът, който се получава, е забележително красив.

Готически очи


White Sands

Харесваме как цялото внимание е насочено върху очите, които те грабват в черната си прегръдка. Готическа красота, но умерена, защото всичко останало е чисто и семпло. Прелестен ефектен грим за млади жени. 

"Татуирана" очна линия


Toi et Moi

Толкова прецизно нанесена, че изглежда като татуирана върху клепача. Освен това под очната линия има смел пласт сенки за очи, върху който всичко изпъква така фантастично!
 

 

More Beauty News