Следва

Роман Абрамович със седмо дете - Даша роди дъщеря

През седмицата ще видим... или най-интересното в афиша на града 15 - 21 април

Издателство "Жанет 45" кани всички на усмихната премиера, където ще представят новата книга от портфолиото на...

Events преди 11 години

Какво: "Заекът и неговата мечта" - Поема за живота от Мария Донева
Кога: 16 април, вторник, 18.30 часа
Къде: Barista Coffee


Издателство "Жанет 45" кани всички на усмихната премиера, където ще представят новата книга от портфолиото на издателската къща "Заекът и неговата мечта" - Поема за живота от Мария Донева.

Прилагаме само стих от книгата, за да те убедим в красотата на думите в нея:

В своя живот този заешки чичко
от зеленчука опитал бил всичко.
Тикви разсаждал и орехи брулил,
морковил, зелил, марулил и дюлил.
Верен съпруг и баща – юначина
на половината детска градина,
кротко помахвал с уши помъдрели
в бавните и благодатни недели –
скромен владетел на цъфнало царство,
майстор на пролетното градинарство...


Представянето ще се проведе в уютната атмосфера на Barista Coffee and More на ул. Бачо Киро 26-30, от 18.30 във вторник, 16 април 2013г.

Колко е лесно да бъдат честити зайците,
щом им се сбъднат мечтите!

Какво: Постановката "Вик за любов" 
Кога: ПРЕМИЕРА - 19 април 2013
Къде: Открита сцена „Сълза и смях“




АСЕН БЛАТЕЧКИ, КОЙНА РУСЕВА, СТЕФАН ИВАНОВ и АЛЕКСАНДЪР АЛЕКСАНДРОВ са актьорите в постановката ВИК ЗА ЛЮБОВ от от Жозиан Баласко

Режисурата е на АСЕН БЛАТЕЧКИ, а сценография и костюми на АНТОНИЯ ПОПОВА, с музиката на ХРИСТО НАМЛИЕВ.

Перипетиите, през които преминава животът в театъра са безумно смешни и непредвидими - любов, омраза, изневери, непостигнати мечти, наивност и чаровност на актьорските души. Героите са изпаднали от театралната каруца, а сега отново трябва да се възкачат на нея, изминавайки пътя към актьорската голгота.

Четирима души, замесени от различно тесто, се оказват въвлечени в игра, от която някой ще излезе сух и още по-богат, друг ще е на ръба на нервен срив, а пламъкът на една стара любов ще припламне отново.

Театралният агент Силвестър е ненадминат комбинатор и манипулатор, който се е изкачил на най-високото стъпало в своя бранш благодарение на отличния си нюх за сделки и умението си да флиртува и успешно да влиза под кожата и на мъже, и на жени.

Юго и Жижи са звездна двойка, любимци на публиката. Навремето са се обичали страстно, а сега се мразят до смърт. Познават си и кътните зъби и са в състояние да вгорчат живота на всеки, който си има работа с тях. Поотделно са слаби, но заедно са в състояние да взривят всеки театрален салон. Първата среща между Жижи и Юго след няколкогодишна раздяла е драматична; шамари се раздават наляво и надясно; сипят се обиди и взаимни обвинения.

Репетициите се превръщат в истински ад за режисьора на спектакъла, Леон. Той е интелигентен, но наивен и взима всичко за чиста монета. И театралният агент, и двете звезди се отнасят към него като към „момче за всичко” и той винаги се озовава между чука и наковалнята. За него са непонятни машинациите на Силвестър, а колкото и да се опитва, не е в състояние да овладее развилнелите се Юго и Жижи. Но точно тази взривоопасна комбинация е гаранция за грандиозен успех!

Какво: К О Н К У Р С - И З Л О Ж Б А И КАМЪКЪТ ГОВОРИ на студенти от Националната художествена академия
Кога: 8 – 26 април 2019
Къде: Културният център на СУ „Св.Климент Охридски”, алерия „Алма Матер”




Вероятно немалко хора вече са убедени, че и камъкът има душа, че и камъкът говори... Убедени са поне тези, които редовно са посещавали или дори случайно са попадали на ежегодната изложба на студентите от специалност „Метал” в Националната художествена академия.

На тазгодишното осмо поред издание на вече превърналата се в традиция изложбата ще се представят творби на студенти, в които може да се усети неподправения вик на природата -на камъка, укротен в сръчните ръцете на младите творци. С амбицията и с усърдието на младостта те успяват да разчетат тайните послания на този толкова тежък и упорит за работа материал и да го превърнат в истинско изкуство.

А за пръв път в конкурса-изложба ще участват и творби от областта на медалиерството – малки, но заредени с положителна енергия скулптурни форми.

Официалното откриване на изложбата и раздаването на наградите е днес, 15 април, от 18:00 ч.

Какво: Филм - ЗАБВЕНИЕ
Кога: от 12 април по кината
Къде: в IMAX



Приключенският екшън с участието на Том Круз, Морган Фрийман, Олга Куриленко, Андреа Райзбъро, Николай Костер Валдау и Мелиса Лио, под режисурата на Джоузеф Козински и по сценариясценария на Уилям Монахан, Карл Гайдусек, Майкъл Арнд, е оригинално и новаторско кинематографично събитие от режисьора на “TRON: Заветът“ и от продуцента на “Възходът на планетата на маймуните“.

В зрелищното и фантастично бъдеще Земята е еволюирала до неузнаваемост. Докато се сражава, за да спаси човечеството, сблъсъкът на един човек с миналото, ще го поведе на поход за изкупление и открития.

Джак Харпър /Круз/ е един от малцината останали монтьори на безпилотни летателни средства с назначение на Земята. Джак почти е приключил мисията си, която е част от мащабна операция за извличане на жизнени ресурси след десетилетия на война с ужасяващата заплаха, известна като “скавите“.

Джак прекарва живота си, като патрулира из изумителните небеса на хиляди метри височина, но монотонното му съществуване приключва с гръм и трясък, когато спасява красива непозната от свален космически кораб. Пристигането й задейства поредица от събития, които го принуждават да постави под въпрос всичко, което знае и да поеме в ръцете си съдбата на цялото човечество.

“ЗАБВЕНИЕ“ е заснет на невероятната дигитална 4К резолюция на различни места в САЩ и Исландия.

Какво: „ТАНГОТО - ПАРИЖ 1925...” – живопис Самостоятелна изложба на Антония Дочева
Кога: 18 април, четвъртък, 18.30 ч. до 10 май
Къде: Галерия "Артур" 



Тангото не е само танц, съвършенство на движенията, то присъства в поезия, в музика, в изкуството като сплав от романтика, екзотика, драма, тъга и страст.

Танцът, роден в предградията на Буенос Айрес е начин на живот, общуване, улавяне и задържане на емоция. Аржентинската Милонга постепенно се трансформира в Танго, пленило въображението на Европа и света. Париж първи е изкушен от тази нова страст , възродена отново през 30-те години на миналия век и завладяла модните светски клубове и салони с горещата си сила.

Платната на Антония не са просто илюстрация на артистичния живот на Парижкото общество. Те са завръщане в златните мигове на отминало романтично време, цветни акценти, заредени с музика, носталгичен аромат, изящни силуети и много движение. Тази живописна поредица в стакато ускорява и забавя емоцията, приковава погледа, изостря сетивата и следва вълшебния ритъм на вечното Танго.
 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?