Следва

15 април, понеделник - Джорджа Мей Джагър, sweet gipsy girl

Младежки, смел, високо оценяван: Opel ADAM спечели наградата за дизайн “red dot”

Индивидуалният дизайн е определението за Opel ADAM – няма друг автомобил в света в този клас, който да може да предложи над 61 000 варианта на екстериора и близо 82 000 за интериора...

All About Life преди 11 години

Opel ADAM е на мода както за специалистите, така и за клиентите благодарение на своя неконвенционален външен вид и новаторски технологии. Последното доказателство за това е престижното отличие за дизайн “red dot”, което 37-членното жури от международни специалисти присъди на шампиона по индивидуализация на Opel.

Като победител в конкурса “продуктов дизайн 2013” в категорията “Автомобили и транспорт” ADAM успешно “се наложи в изключително голямата конкуренция”. Над 30,000 поръчки са вече постъпили за стилния нов модел на Opel, който пленява по думите на специалистите с “естетичните си форми и устойчиви тенденции”. “Ние продължаваме без прекъсване традицията си да печелим наградата ‘red dot’ през последните години с нашия нов лайфстайл автомобил и правим силна заявка по отношение на иновативната ни мощ,” каза Нийлс Льоб, Главен дизайнер на Opel, отговорен за екстериора. “С нашия ADAM още веднъж показваме, че можем да предложим висш дизайн във всеки сегмент леки автомобили и за всеки вкус.”

Новият ADAM е четвъртият модел на Opel с награда “red dot” за дизайн от 2009 година насам. Преди него така желаната награда “red dot” е присъждана на модела в средния клас Insignia, на Astra Sports Tourer и на компактния купе-автомобил Astra GTC. Това е още едно доказателство, че дизайнерският език на Opel, описван като “среща на скулптурната артистичност с германската прецизност”, който беше въведен с Insignia, е много добре приеман както от клиентите, така и от специалистите.

Тази година имаше повече кандидати за дизайнерската награда „red dot“ от всякога. Точно 1,865 компании и дизайнери от 54 страни представиха за оценка на експертното жури общо 4,662 продукта в 19 категории. Наградата ще бъде официално връчена на тържествена “red dot” церемония на 1-ви юли, 2013 г. в Aalto Theater в град Есен, на която се очаква да присъстват над 1,200 международни гости от бизнеса, политиката и медиите. Произхода на този най-престижен и голям за момента дизайнерски конкурс в света датира още от 1955 година.

Шампионът по индивидуализация и най-свързаният с глобалната мрежа малък автомобил

Индивидуалният дизайн е определението за Opel ADAM – няма друг автомобил в света в този клас, който да може да предложи над 61 000 варианта на екстериора и близо 82 000 за интериора. Това разнообразие се получава от комбинациите между общо 12 цвята на каросерията, допълнителни три цвята на покрива и 31 различни дизайна на колелата с уникални цветни клипсове и други детайли като различни десени на тавана с LED светлини.

Интериорът на ADAM се характеризира с високотехнологични иновации като информационноразвлекателната система IntelliLink, която е съвместима със смартфони както с операционната система за iPhone, така и с Android. Това превръща ADAM в най-свързания с глобалната мрежа малък автомобил, който също така поддържа гласово разпознаване SIRI Eyes Free за iPhone. Лайфстайл колата е пълна и с множество технологии и оборудване, които в най-добрия случай са познати от по-високите класове автомобили. Те включват последното поколение асистенция за паркиране, отопляем волан, сигнализация при наличие на автомобил в мъртвата зона и интегриран в задната броня багажник за велосипеди FlexFix – всичките заслужаващи отличия. Преди няколко седмици оригиналният Opel ADAM вече спечели експертното жури на "Plus X Award” със своя комфорт, дизайн, високо качество и иновации.
 

More from View Sofia

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 22 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 22 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.