Следва

Сиена Милър: "Нямам повече време за мода"

Майки след 40! Холи Бери и още 10 звезди, избрали да родят в четиридесеттe си години

Когато съвсем наскоро разбрахме симпатичната новина, че невероятно нежната холивудска актриса Холи Бери ще си има... 

People of art преди 11 години

Когато съвсем наскоро разбрахме симпатичната новина, че невероятно нежната холивудска актриса Холи Бери ще си има бебе, при това на смелата възраст от 46 години, се замислихме, че това е повече от прекрасно. И не само това, а сякаш е налице съвсем добре очертана тенденция за късни или поне по-късни от обичайно приетото бременности на звездни мами.

Не е само Холи, която, по нейно признание неочаквано, но много желано ще стане родител за втори път /тя е майка на 5-годишна дъщеря на име Нала/ в годината, в която ще навърши 47 години. Още доста смели и много успешни жени дариха живот в последните години на една солидна възраст. Солидна всъщност по не знаем чии стандарти. В края на краищата щом природата казва че може, значи може. А че общовалидната практика приема късните бременности за изключение си е проблем на общоприетата практика.

Като поздравяваме сърдечно Холи и гаджето й Оливие Мартинес, припомняме кои са останалите звезди, които не се поколебаха да станат майки на възраст 40 и повече години.


Холи Бери и нейната дъщеря Нала

Никол Кидман успя да роди също неочаквано за самата себе си - дълги години актрисата се лекуваше от безплодие и вече не вярваше, че бремеността е постижима за нея. В брака й с Том Круз, Никол осинови две деца - Изабела и Конър. И хоп - нов брак, с кънтри музиканта Кит Урбан - и това, което изглеждаше невъзможно, се случи - през 2008 година, точно годината, в която Никол навърши 40, тя роди първото си биологично дете - дъщеричка на име Сънди Роуз.

През декември 2010 двойката се зарадва на още една дъщеря - Фейт Маргарет, само че този път Никол предпочете да се възползва от услугите на сурогатна майка.


Никол Кидман с по-голямата си дъщеря Сънди Роуз


Никол Кидман с двете си дъщери - Фейт Маргарет и Сънди Роуз

Друга холивудска дива също не се побоя да стане мама на 40 - 41, за да сме точни - Салма Хайек. През септември 2007 година на актрисата и известния френски бизнесмен Франсоа Анри Пино се роди дъщеря - Валентина Палома Пино.

Салма не се изплаши и от това, че бъдещият й съпруг (двойката официално сключи брак през 2009 година, като преди това преживя бурна раздяла) отказва да плаща издръжка на друга известна красавица, от която има дете. Моделът Линда Еванджелиста роди син на Пино през 2006 и оттогава неспирно се бори за все по-високи и по-високи суми на издръжка от богаташа.


Салма Хайек с нейната дъщеря Валентина

Джулиан Мур стана майка два пъти, и двата пъти по-късно от биологичните стандарти. Първородният й син Калеб се роди през 1997 година (Джулиан беше на 37 тогава), а по-малката дъщеря Лив Хелън се появи на белия свят през април 2002 година, когато актрисата беше на 42.

Между другото, Джулиан въобще не се вписва в общоприетите норми: през 1996 година актрисата сключи щастлив брак с режисьора Барт Фрейндлих, по-млад от нея с девет години.


Джулиан Мур с дъщеря си Лив Хелън (вдясно)

Трикратната носителка на "Оскар" Мерил Стрийп е многодетна майка - четвъртото си дете, също дъщеря като предишните, ражда на 42.


Мерил Стрийп с дъщеря си Луиза

Прекрасната Дженифър Конъли повече обича да говори за децата си, отколкото за гръмките си роли. Джен е три пъти майка - през 1997 година на бял свят се появява синът й Кай (от фотографа Дейвид Даган), а двете й други деца - синът Стелан и дъщерята Агнес Ларк са от брака й с известния актьор Пол Бетани.

Дъщеря им се ражда, когато мама навършва 40 години и веднага става любимка в мъжкото царство на Бетани-Конъли.


Дженифър Конъли с дъщеря си Агнес Ларк

Много години певицата Марая Кери мечтае да стане майка, но това става възможно едва през 2011, когато Кери навършва 41 години: тогава чрез цезарово сечение се раждат близнаците Марокан и Монро.

Дъщерята на звездата носи това име в чест на холивудската легенда Мерилин Монро, а синът е кръстен на стаята в марокански стил, в която бъдещият мъж на Марая, Ник Кенън й прави предложението за брак.


Марая Кери с дъщеря си Монро

Любимката на Куентин Тарантино Ума Търман в "зряла" възраст не се страхува не само да мени семейното си положение, но и да става майка - седем години Ума е в брак с актьора Итън Хоук (двамата имат две деца), а през юли миналата година актрисата роди дъщеря Розалинд Арушу Аркадину Алталун Флоренс Търман-Бюсон. Баща на детенцето с дълго име е френският финансист Арпад Бюсон.


Ума Търман

Съпругата на Джон Траволта - Кели Престън - стана майка на 48 години и подари на мъжа си син на име Бенджамин Хантър Калео. Малчуганът помогна на родителите да преживеят трагичната смърт на 16-годишния им син Джет.


Кели Престън 

"Отчаяната съпруга" Марша Крос стана майка навръх 45-тата си годишнина - през септември 2006 година актрисата обяви своята бременност, а през февруари 2007 Марша представи на света близнаците Идън и Савана.


Марша Крос с дъщеря  си

Канадската суперзвезда Селин Дион дълго и упорито се опитваше да подари дете на съпруга си Рене Анжелил, с когото се познава още откакто е на 12 (а той в онзи момент - на 38).

През 1994 година двойката се ожени, след шест години Селин понесе две операции в клиника по репродуктивна медицина, а през 2001 на света се появи първото им дете Рене-Шарл.

През 2010 година стана известна новината за втора бременност на 42-годишната певица и на 23 октомври Селин роди близнаците Еди и Нелсън чрез цезарово сечение.


Селин Дион със сина си

 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра