Следва

Черни спагети с морски дарове от Мария Маркова - Вторият номиниран в играта на View Sofia и Zepter

Веган паста с маслини от Надя Костова - Първият номиниран в играта на ViewSofia и Zepter

Днес офисът ни ухае на първата паста, по рецепта от наш читател, съобразно условията на съвместния ни конкурс с  великолепните ни партньори от Zepter...

Food преди 11 години

Днес офисът ни ухае на първата паста, по рецепта от наш читател, съобразно условията на съвместния ни конкурс с  великолепните ни партньори от Zepter...

Здравейте View Sofia,

Обожавам пастата – лингуини, букатини, спагети, талиатели, и просто не устоях на изкушението да се запиша за вашия конкурс… Всички те са чудесна бърза и много вкусна храна за всеки ден, а с приспособленията на Zepter дори дете може да си ги приготви.

От личен опит обаче зная, че не е никак лесно да се приготвя паста. Мнозина смятат, че нейната тайна е в соса, но истината е малко по-различна. Хубавата паста е „твърдо” сварената паста в дълбок съд с достатъчно вода.

Понеже съм почитателка на самия вкус на пастата, обичам сосовете към нея да са съвсем леки, почти незабележими. А това, което винаги им добавям, са босилек и каперси. Зехтинът и черният пипер са по подразбиране. Ето и моята семпла рецепта за спагети с маслини. Леко е модифицирана по моя собствен вкус.

Съставки за 4 порции

1 пакет пълнозърнеста паста
150 г. черни маслини без костилки
50 г. сушени домати
30 г. каперси
100 г. кедрови ядки
12 листа пресен босилек
2 скилидки чесън или 1 стрък пресен чесън
Зехтин
Черен пипер
Хималайска сол

Начин на приготвяне:

Накиснете доматите в топла вода за 30 минути. Когато омекнат ги нарежете на много тънки парчета заедно с чесъна. Нарежете маслините на много дребно. Сложете 5 л. вода да заври. Добавете 1 с.л. зехтин. Преди да сложите пастата във врящата вода добавете ½ ч.л. сол. Варете според указанията.

В дълбок тиган сложете 1 с.л. зехтин. Когато се загрее сложете първо чесъна. Преди да покафенее добавете маслините, след това доматите. Когато мазнината стане леко червеникава прибавете в тигана и сварените спагети и разбъркайте добре. Подредете в чинии заедно с накъсани листа босилек и каперси. В кухненски робот разбийте кедровите ядки на фина пудра. Това ще замести пармезана. Може да замените кедровите ядки с бразилски орех или кашу. За финал малко прясно смлян черен пипер.

Приятен апетит.

Надя Костова на 26 години

 

 

More Food