Следва

Здравословна паста със спанак и маслини от Велина Атанасова - Четвъртият номиниран в играта на ViewSofia и Zepter

5 много полезни anti-age храни, които да включваме по-често в менюто си

Искаме да сме завинаги млади или поне да остаряваме красиво и да сме здрави, неща, които са взаимозависими....

Health преди 11 години

Искаме да сме по-дълго млади или поне да остаряваме красиво и да сме здрави, неща, които са взаимозависими. И тъй като няма магическа пръчка, която да сбъдне всичките ни желания, ще трябва да се хванем в ръце и просто да действаме.

Все пак никой няма да ни замъкне към фитнеса или започне да ни сервира само здравословна кухня, ако самите ние не го желаем.

И когато става дума за храна, ще наблегнем само на 5 основни, които ще се погрижат за младостта, сиянието и имунната ни система.

1. Мъничко червеничко



Всички видове малки плодчета, като боровинки, малини, ягоди, касис, са богати на антиоксиданти, а също и на фибри, които са полезни за тялото. Плодчетата се борят с карциногените, които са основна предпоставка за поява на рак, освен това спомагат мозъчната дейност. В тях се съдържа и много Витамин С, който е много благоприятен за кожата.

2. Черен шоколад



Остаряването е видим процес, като първите му признаци личат най-вече по кожата. Ултравиолетовите лъчи стимулират този процес още по-бързо. Странно, но факт, имаме решение, което се оказва и страхотно вкусно. Става дума за черния шоколад, който помага на кожата да се възстанови от вредните лъчи. Шоколадовите ядки, от които се прави шоколадът, имат високо съдържание на антиоксиданти, които са с много по-високо съдържание от другите храни. Подобрява се циркулацията на кръвта и подобрява способността кожата да се овлажнява повече, т.е. спасяваме се от бръчките. Важно е да знаем, че не всеки шоколад може да смятаме за полезен, тук става дума само за черен шоколад.

3. Риба



Зареждаме тялото си с полезните Омега 3 мастни киселини, още на обяд, когато хапваме вкусна риба, но най-добре да е сьомга, херинга, риба тон или сардини, защото те съдържат най-много полезни съставки. Всичко е доказано, хората, които ядат по-често риба, живеят повече. Рибата е страхотен източник на протеини, освен това не е наситена с мазнини, като много видове месо. Препоръчва се консумацията на риба поне 2 пъти седмично.

4. Червено вино



Всички сме чували, че консумацията на една чаша червено вино на ден ще подобри функционирането на сърцето. Е, вярно е! Напитката съдържа ресвератрол, който има благотворно влияние върху кръвното налягане, има антивъзпалителни свойства и помага в предпазването от рак. Ресвератролът се намира в кожата на червеното грозде.

5. Чесън



Вълшебният чесън мирише много силно, но за сметка на това е страхотен източник на витамини. Той намалява холестерола, възстановява възпаленията и се грижи за сърцето. Освен това, чесънът е изключително полезен за имунната ни система, сякаш поставя прозрачна преграда,която ни пази от всичко. Добавяме го в ястия или просто го хапваме така.
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.