Следва

Дизайн за вдъхновение - Старо ранчо, пълно с антики, или домът на Елън ДиДженерис и Порша ди Роси

Как да приготвяме здравословна храна?

Нека вашата храна бъде вашето лекарство и нека вашето лекарство бъде вашата храна...

Health преди 10 години

 Още преди 2500 години, ХИПОКРАТ – 460 г. пр.н.е.- 370 г.пр.н.е. е поучавал:
„Нека вашата храна бъде вашето лекарство и нека вашето лекарство бъде вашата храна” .
Храната може да лекува и трябва да лекува, но храната може сериозно да изложи на опасност здравето и живота ни. Храним ли се правилно и здравословно.

Медицински изследвания са доказали, че неправилното и нездравословно хранене е основната причина за всички хронични заболявания и е отговорно за 60% от смъртните случаи в световен мащаб (дори 70 % в САЩ). Кои са тези заболявания: затлъстяване, хипертония и сърдечно-съдови заболявания, диабет и рак.
Ние се храним нездравословно, твърде много мазнина, твърде много сол, търде много захар...твърде много храна, бедна на хранителни качества. Ние знаем, че качеството и продължителността на живота зависят, преди всичко, от правилното и здравословно хранене.

Ние приготвяме храна по съвършено неправилен начин: готвим на високи температури, което унищожава 90 % от хранителните й вещества, ние я варим във вода и изхвърляме по- богатата на хранителни съставки част (течността) и се храним с лишените от хранителна стойност остатъци, ние пържим храната при опасни свръхнагрети мазнини - това предизвиква отделянето на акролеин – силно отровна и канцерогенна субстанция, която оказва фатални последици върху нашето здраве.

Като резултат, ние в крайна сметка консумираме храна БЕЗ никаква хранителна стойност. Храната е била ИЗЦЯЛО лишена от хранителната си стойност, което я прави ненужна, с извлечени хранителни съставки и безвкусна. За да я направим годна за консумация отново, ние трябва да добавим сол и подправки, които могат да оказват сериозни последствия за здравето ни.

Ключовият въпрос е:

Защо подлагаме здравето си на риск и си вредим по този начин?

Отговорът:

Защото не приготвяме храната си по правилния начин и използваме НЕПОДХОДЯЩИ готварски съдове с НИСКО КАЧЕСТВО. Като използваме неподходящи съдове с ниско качество, ние сме принудени да готвим при високи температури, да варим храната във вода и да я пържим в свръхнагрети канцерогенни мазнини САМО, за да избегнем увреждането на нискокачествените, неподходящи готварски съдове и да предотвратим залепването на храната за повърхността на съда и загарянето му.
Мисията на Zepter International – Хранете се здравословно, живейте по-дълго, е добре позната в целия свят, защото Zepter притежава уникално и дълготрайно решение - патентована система за правилно приготвяне на здравословна храна.

Готварските съдове шедьоври на Zepter притежават уникален дизайн, който им позволява да образуват „Затворен цикъл”, като по този начин се задържат всички хранителни течности вътре в съда, храната се приготвя в собствените си сокове и се запазват хранителните съставки. Храната винаги изглежда по-добре, има по-добър вкус, не се свива като размер и най-важното, тя е много по-здравословна.
Използването на готварските съдове шедьоври на Zepter е дълготрайно решение за абсолютно правилен начин за приготвяне на здравословна храна и гарантира икономии от храната, енергията, необходима за приготвянето й, времето, отделяно за готвене, както и пари.
Но най-важното, колекцията готварски съдове шедьори на Zepter предпазва
здравето ви!



Съдовете за готвене на Zepter се различават по:

• патентования термоиндикатор – контролира процеса на готвене без да е необходимо да се вдига капака
• патентованото тройно акутермично компактно дъно Zepter (ZAC) - представлява сърцето на Zepter системата за приготвяне на здравословна храна; неразрушимо е, не се деформира при употреба; за всякакви източници на нагряване;
• топлоизолиращите дръжки - безопасни; не се загряват
• ръбове на съда - подпомагат процеса на кондензацията и не позволяват разливане
• патентован капак – запечатва херметически съда и осигурява протичането на „затворен цикъл”; с него всеки готварски съд на Zepter е като съд за готвене под налягане.

Със съдовете на Zepter времето за готвене намалява до 80%, а разходът на енергия - до 60%.

Правилно приготвената храна в системата на Zepter, без да се добавя вода или мазнини, изглежда по-добре – запазва се като цвят, състав и биологични свойства и е несравнимо по-вкусна – запазва естествения си вкус и аромат (дори без добавяне на сол и подправки), и е здравословна – няма вредни мазнини, а естествените хранителни елементи (витамини, минерали, протеини, макро- и микроелементи) са запазени.
Също така изследването показва, че при готвене със системата на Zepter, без добавяне на вода, се запазват естествените хранителни елементи: 72 % повече витамин А, 252 % повече калций, 336 % повече фосфор и дори 83 % повече желязо.
Нещо повече, при печене или пържене без добавяне на мазнини, говеждото месо съдържа 67% по-малко мазнини, пилешкото месо 51%, а яйцата дори 81% по-малко мазнини, отколкото когато са приготвени в други съдове с ниско качество.

ХРАНЕТЕ СЕ ЗДРАВОСЛОВНО – ЖИВЕЙТЕ ПО-ДЪЛГО
За повече информация: www.zepter-homeart.com

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.