Следва

Експериментална модна колекция 2013

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Доста интересна като прийом сесия на Хайди Клум, по поръчка на Hunger Magazine. Колекцията снимки е...

All fashion преди 10 години

Хайди Клум в Hunger Magazine

Доста интересна като прийом сесия на Хайди Клум, по поръчка на Hunger Magazine. Колекцията снимки е изпълнена в стилистиката на цветни негативи с имитирани следи от слънце, вятър и вода, оставящи впечатлението за отминали поне няколко десетилетия от момента на снимането.

Новите кадри на модела са дело на световноизвестният фотограф Ранкин, но в обратна на обичайната за художника стилистика, който принципно не е популярен с фокусирането в работите си. За разлика от обичайното му амплоа, тук виждаме един облагороден, сериозен, много уважителен маестро на камерата, който наистина е постигнал впечатляващ резултат.

Фотографът е женен за бившия модел Тали, която снима с особено удоволствие и обича да споделя, че ако зависи само от него, би могъл да я снима от сутрин до вечер само и единствено нея. И изключително рядко може да го привлече някое различно лице, било то и от първите редици на световните модели на деня. Е, Хайди Клум все пак е успяла. И резултатът си го бива.

Виж всички снимки тук>>

Пътешествие до Банкок в Elle Италия



Ужасно симпатична, пълна с живот, пъстра и прекрасна сесия на Майъкъл Сандърс за майското издание на италианския Elle, със заглавие Geo Locator. Действието се развива в столицата на Тайланд - Банкок, а в главната пътешественическа роля е моделът, на който божествено стои къса коса - Джесики Пити.

Във всеки отделен кадър е запечатан образът на съвременен Бангкок с уличните му търговци, знаменити масажи, бокс, улични игри и пр. Туристката Джесика Пити смело пробва от всичко: правят й татуировки, игра на полулегални игри с местни бродяги, похапва местни вкусотии и генерално обследва непознатия град, шляейки се в луксозно облекло, твърде добре стилизирано за нуждите на сесията от стилистката Микаела Сесса. Дрехите са ярки, смели, очарователни - точно като самия Бангкок - и сред тях Fendi, Louis Vuitton, Chanel, Hermes и така. 

Виж всички снимки тук>>

Пролетната сесия във V Magazine



В пролетния брой на V Magazine моделите Констанс Яблонски, Кора Еманюел, Лиу Уен, Катрин МакНил, Мирте Маас, Хане Габи Одиеле, Бети Франк, Алана Цимер, Касия Струс, Мари Пиовезан и Сам Ролинсън представят във великолепни кадри върху изчистен студиен фон някои от най-силните тенденции за новия сезон, сред които ефектното райе, късите топове, деветдесетарския шик и така до последния важен тренд.

Автор на сесията, красиво стилизирала моделите по двойки така, все едно виждаме двойно или си представяме, че биха изглеждали близначки с разкошен гардероб, е Шариф Хамза.

Върху двойката хубавици разпознаваме „звездни” модели от пролетните колекции на Balmain, Marc Jacobs, Proenza Schouler, Dolce&Gabbana, Salvatore Ferragamo, които заедно със супер манекенките играят главната роля в тази страхотна фотосесия.

Виж всички снимки тук>>

Тиери Мюглер се връща в Mugler


Мюглер с феноменалната Грейс Джоунс

Напълно в реда на нещата е седмица след официалното напускан на Никола Формичети от поста креативен директор на Mugler, вече да е ясно кой ще замести и продължи успеха на талантливия дизайнер. И сме приятно изненадани да разберем, че това е именно самият създател на лейбъла - Тиери Мюглер.

Марката е основана от Мюглер, тогава млад дизайнер, през 1973 година, а през 2001 г., след сериозни финансови затруднения, Тиери остава начело само на едноименната линия парфюм.


Деми Мур в "Неприлично предложение"

Силните години на Мюглер са 80-те и началото на 90-те, когато името е разпознаваемо по света, а моделиерът е със статут на от котюр дизайнер. За това помага и появата на емблематичната черна рокля върху секси тялото на деми Мур във филма „Неприлично предложение” от 1993-та.

Години по-късно Тиери Мюгле поема отново кормилото на създадената от него марка като консултант по дизайна на колекциите и подобно на паметни завръщания като това на Жил Сандер в Jil Sander и на Еди Слиман в Saint Laurent, и това предвиждаме да е много успешно!

Черно-бяла страст



Чудесна черно-бяла игра на визуалните изкуства е сесията в майското издание на списание Interview, Германия, където аржентинският модел Магда Лагуинге е амплоато на фатална лейди в атмосферата на американски бар от 40-те.

Сред прелъстителните модели върху секси блондинката разпознаваме силни неща от Jean Paul Gaultier, Falke, Valentino, Alexander Wang, а фотограф на магнетичната сесия е прочутият Себастиан Фаена.
 
Виж още тук>>
 

More All fashion