Следва

23 април, вторник - Алекса Чънг

Преди закуска - чаша топла вода с лимон. Какво може тази отвара

Начинът, по който започваме деня е изключително важен. Много добре знаем, че закуската е най-ценното хранене...

Health преди 11 години

Начинът, по който започваме деня, е изключително важен. Много добре знаем, че закуската е най-ценното хранене, но преди нея има нещо по-вълшебно - топлата вода с лимон. Всяка сутрин е необходимо да отделяме капка време за този здравовловен ритуал, на който, гарантирано, тялото ни ще бъде благодарно.

Защото точно сега в разгара на пролетта чашата топла вода с лимон може:

1.
Да подсилва имунната система: лимоните съдържат много витамин С и калий. Витаминът влияе благоприятно срещу настинки, докато калият стимулира работата на мозъка и контролира кръвното.

2.
Да балансира pH.

3. Помага ни да отслабнем. Лимоните са богати на пектин, което предотвратява глада. Освен това е доказано, че хората, които приемат пектин, отслабват по-бързо.

4.
Полезно е за храносмилането. Топлата вода стимулира стомашно-чревния тракт и перисталтиката. Също така лимоните имат високо съдържание на витамини и минерали, които премахват токсините.

5. Действа като лек, естествен диуретик. Лимоновият сок пречиства и улеснява работата на пикочния мехур.

6. Изчиства кожата. Витамин С помага в борбата с бръчките и петната. Когато се изчистваме от токсините, това помага на кожата ни да диша.

7. Хидратира. Само една чаша ни помага да започнем деня хидратирани и да се справим с надбъбречната умора. Когато тялото ни се дехидратира, бъбреците ни не могат да изпълняват правилно функцията си, което води до натрупване на токсини, които причиняват на организма ни запек и стрес.

А рецептата е гениално лесна - чаша топла (НЕ гореща вода) и сокът от половин лимон в нея, за да се чувстваме тонизирани и свежи.
 

More Health