Греховете на модерната жена - 10 отговора на въпроса за какво най-често се чувстват виновни жените

Съвсем спонтанно, по време на редовна оперативка в редакцията на ViewSofia, в преимуществено дамска...

Съвсем спонтанно, по време на работна оперативка в редакцията на ViewSofia, в преимуществено дамска обстановка, се случи интересен женски разговор за това колко виновни се чувстваме като работещи и мислещи за индивидуални успехи и семейство жени пред мъжете, децата и работата си и в какво всъщност се изразяват най-големите ни грехове към тях. 

Оказа се, че подобно усещане на вина спрямо личния живот и кариерата имат, според американско проучване, цели 92 процента от жените, и то всекидневно, и почти 0 процента от мъжете. Има много причини чувството на виновност за нещо, което сме направили по неправилен начин или НЕ сме направили за важните неща в живота си, да е присъщо само на дамите, поради вродения майчински инстинкт и безпокойство, поради по-силно развитата интуиция и следователно по-чувствителната женска натура, но като оставим тази тема за анализиране на предмета психология въпросът каква вина има модерната градска жена със семейство, деца и стабилна работа много ни заинтригува.

Коментари: 6

P
Polinka (2013/04/24 / 21:15)
Статията е прекрасна! Оставя ми обаче един горчив привкус. Липсата на време за дечицата е много натъжаваща. Дано след време не съжаляваме за избора си на приоритети като жени. Да не забравяме да се стремим към баланса между кариера и семейство!
M
maxandco (2013/04/24 / 00:06)
Чудесен материал! Коя от нас не се чувства поне малко виновна за нещо?!
E
ethanopium (2013/04/23 / 22:57)
Наистина липсва гледната точка на жени, които не работят, а и би било интерсно да се продължи тази статия като експеримент,мисля, че ще бъде полезен.Относно коментара на sha, моят съвет е да започнеш с малки крачки да правиш това, което те радва и/или което мечтаеш да правиш.Не се отказвай, имаш цялото време на света да постигнеш себе си!!
S
sha (2013/04/23 / 20:09)
Да споделя аз за какво се чувствам виновна!!!!!Аз не работя,така се стекоха нещата,че останах трайно безработна(няма да навлизам в подробности за причините).И се чувствам непрекъснато и безкрайно виновна,че не работя,че не съм се реализирала,че съм останала САМО домакиня!!!Виновна съм,че не изкарвам пари,че не развих творческия си потенциал,не се срещам с хора,не живея пълноценно,не ........И непрекъснато се срещам с укорителни и съжалителни погледи на хората,когато спомена,че съм безработна.Така че тази статия ми звучи малко лицемерно!!!
K
korazah (2013/04/23 / 17:01)
статия в 10-ката!
P
plamy23 (2013/04/23 / 16:59)
Мисля, че щастието е избор! Също така, че никога не е късно да поправиш грешките си... или поне да се опиташ :) Чудесен материал. Сигурна съм, че много жени ще се видят в текстовете на вашите дами!

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.