Следва

Прекрасната Адриана Лима под слънцето на Маями с Марко Ярич и голямата им дъщеричка Валентина

Кой кой е в модата на деня - Stella Jean

Стилът й точно отразява нейното наследство и вкарва в дизайна креолската култура, и в резултат старото и новото...

All fashion преди 10 години

Младата дизайнерка със смесена кръв са казва Стелла Джийн, име, което е твърде добре да се запомни. Бивш модел, а днес обещаващ автор, в чиито творби са въплътени цели пластове емоции от уникалния й роден бекграунд. Стелла е родом от Рим, но има Карибски произход, както и фамилна традиция в направата на специфични, извънредно впечатляващи тъкани.

Стелла печели дизайнерското състезание, спонсорирано от Vogue Italy AltaRoma: 'Who's on Next' и популярността й започва да расте главоломно.

Стилът й точно отразява нейното наследство и вкарва в дизайна креолската култура, и в резултат старото и новото се срещат, а противоположните им характеристики и дух се комбинират в една невероятно женствена, скъпоценна и уникална мода, каквато мечтаем да носим и виждаме наоколо. Изпълнението на дрехите при Стелла Джийн е много майсторско, детайлно изпипано в духа на добрите италиански традиции /тя живее в Италия от 30 години, но казва, че социализирането й там не е било нито гладко, нито безболезнено/, а усещането е за удивително чувствена елегантност. Нищо обикновено или вече срещано няма да видим тук, напротив, дрехите й са олицетворение на самия живот, който черпи вдъхновение от мултикултурни източници, разнообразни и съвсем естествено еволюирали, и така придаващи на приносителя им, в случая тази блестяща мода, приказно очарование. Източноафриканските принтове са в чуден синхрон с модерната естетика, и някак леко наслояват усещането, че авторката им е най-добрия посланик на богатата култура на родината си, изпълнена в традициите на западното очакване за качествена мода.



Lookbook колекция пролет-лято 2013































Стелла се занимава с дизайн едва от 2010, когато решава, че модното студио, в което се намира, е точното място за нея, но не е точна целта на пребиваването й там .Тя преустановява работа като модел и се захваща с дрехи. Представя първата си колекция през юли 2011. От този момент интересът към работата й константно расте - внимание проявяват някои от най-големите модни бутици в света, като Matches и Barney's New York. Цените на работите й са високи, но high street магазините предлагат изобилно количество принтове за лятото на 2013, тъй че ще се видят доста "вдъхновени" от Стелла неща това лято.








Модата трябва да приляга на творческата и открита страна на душата, винаги различна в усилието да остане същата. Стелла умее да вдъхне на дрехите точно тази сила, усещането за идентичност с духа, със същността. Дизайнерът демонстрира и друго качество - тя умее прекрасно да драпира, разбирайки перфектно важността на това формата да е точната за тялото: "защото тялото има 3 измерения и не бива да се вярва на хартията, на скицата."



Cъздаването е единство от допир, мирис и звук. И всяко сетиво е от съществено значение при общуването между създател и създадено.

А резултатът е богат, наситен, красив и толкова емоционален, че пътува от мода към изкуство и обратно всяка секунда, напомняйки ни за Фрида Кало, но и за всички други интересни жени, които познаваме, едно от които вече е и Стелла Джийн.

stellajean.it

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.