Следва

Прекрасната Адриана Лима под слънцето на Маями с Марко Ярич и голямата им дъщеричка Валентина

Кой кой е в модата на деня - Stella Jean

Стилът й точно отразява нейното наследство и вкарва в дизайна креолската култура, и в резултат старото и новото...

All fashion преди 10 години

Младата дизайнерка със смесена кръв са казва Стелла Джийн, име, което е твърде добре да се запомни. Бивш модел, а днес обещаващ автор, в чиито творби са въплътени цели пластове емоции от уникалния й роден бекграунд. Стелла е родом от Рим, но има Карибски произход, както и фамилна традиция в направата на специфични, извънредно впечатляващи тъкани.

Стелла печели дизайнерското състезание, спонсорирано от Vogue Italy AltaRoma: 'Who's on Next' и популярността й започва да расте главоломно.

Стилът й точно отразява нейното наследство и вкарва в дизайна креолската култура, и в резултат старото и новото се срещат, а противоположните им характеристики и дух се комбинират в една невероятно женствена, скъпоценна и уникална мода, каквато мечтаем да носим и виждаме наоколо. Изпълнението на дрехите при Стелла Джийн е много майсторско, детайлно изпипано в духа на добрите италиански традиции /тя живее в Италия от 30 години, но казва, че социализирането й там не е било нито гладко, нито безболезнено/, а усещането е за удивително чувствена елегантност. Нищо обикновено или вече срещано няма да видим тук, напротив, дрехите й са олицетворение на самия живот, който черпи вдъхновение от мултикултурни източници, разнообразни и съвсем естествено еволюирали, и така придаващи на приносителя им, в случая тази блестяща мода, приказно очарование. Източноафриканските принтове са в чуден синхрон с модерната естетика, и някак леко наслояват усещането, че авторката им е най-добрия посланик на богатата култура на родината си, изпълнена в традициите на западното очакване за качествена мода.



Lookbook колекция пролет-лято 2013































Стелла се занимава с дизайн едва от 2010, когато решава, че модното студио, в което се намира, е точното място за нея, но не е точна целта на пребиваването й там .Тя преустановява работа като модел и се захваща с дрехи. Представя първата си колекция през юли 2011. От този момент интересът към работата й константно расте - внимание проявяват някои от най-големите модни бутици в света, като Matches и Barney's New York. Цените на работите й са високи, но high street магазините предлагат изобилно количество принтове за лятото на 2013, тъй че ще се видят доста "вдъхновени" от Стелла неща това лято.








Модата трябва да приляга на творческата и открита страна на душата, винаги различна в усилието да остане същата. Стелла умее да вдъхне на дрехите точно тази сила, усещането за идентичност с духа, със същността. Дизайнерът демонстрира и друго качество - тя умее прекрасно да драпира, разбирайки перфектно важността на това формата да е точната за тялото: "защото тялото има 3 измерения и не бива да се вярва на хартията, на скицата."



Cъздаването е единство от допир, мирис и звук. И всяко сетиво е от съществено значение при общуването между създател и създадено.

А резултатът е богат, наситен, красив и толкова емоционален, че пътува от мода към изкуство и обратно всяка секунда, напомняйки ни за Фрида Кало, но и за всички други интересни жени, които познаваме, едно от които вече е и Стелла Джийн.

stellajean.it

More All fashion