Следва

Гуинет Полтроу е "Най-красивата жена на света" според сп. People

Млади дизайнери от НХА показаха последните си колекции на благотворително дефиле

В две различни тематични линии премина цялото дефиле: “БАРКОД” – бързо, лесно и точно разпознаване чрез...

All fashion преди 10 години

Черно-бяла графика и конструктивни трансформации на дрехите видяхме в интерпретациите на младите български дизайнери от специалност „Мода” в Националната художествена академия, които на традиционното благотворително ревю Пролет в Мото-Пфое събраха близо 30 000 лева за абитуриенти сираци преди дни в Шератон.

Под мотото “Революция∙Иновации” ангажираното социално модно събитие показа бъдещото лице на бг дизайна в една поредица от 21 сложно скроени концептуални модели на студентите от III и IV курс, възпитаници на проф. Мая Богданова.

В две различни тематични линии премина цялото дефиле: “БАРКОД” – бързо, лесно и точно разпознаване чрез геометрични линии, игра с конструкцията и обема и повтарящи се символи и знаци, които носят иновативна визия, и “КОНСТРУКТИВНИ ТРАНСФОРМАЦИИ” - нетрадиционни силуети в ежедневно използваеми дрехи. Акцентът е обем в горната част на тялото, изпълнен с различни алтернативни материали. Всяка от подбраните материи представлява различната, радикална гледна точка на авторите.

С дарените по време на ревюто средства от точно 29 971 лв. ще се закупят тоалети, обувки, аксесоари и куверти за празничната нощ на лишените от родителска грижа деца. Допълнително във вечерта на 24 април бяха дарени и 4 костюма, с което равносметката на събраната сума дори надхвърля 30 000 лв.

Мото-Пфое – официалният дилър на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover за България – по традиция организира проявата съвместно със СО на Българския червен кръст и за изминалите 16 години, откакто се провежда в България, традиционното модно шоу е помогнало на над 550 абитуриенти от контингента на БЧК, със събраните до 2012 година общо над 360 000 лева.
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.