Следва

Топ 10 на гладиаторските сандали - абсолютният тренд на лято 2013

Какво ново - Албер Елбаз коментира работата на Еди Слиман: "Той е много талантлив дизайнер, способен да твори история"

Мълчанието на дизайнерската общност по отношение на онова, което се случва в модно исторически контекст със...

All fashion преди 10 години

Мълчанието на дизайнерската общност по отношение на онова, което се случва в модно-исторически контекст със Saint Laurent, ребрандираният Едислиманов YSL, бе прекратено от забележителния Албер Елбаз, дизайнер на Lanvin, преди това и на Yves Saint Laurent Rive Gauche през 98-ма година.

Дългото ехо на критиците, че поредната работа на Слиман за френската модна къща - есен-зима 2013/14, е „пълен кошмар”, „подигравка” и т.н епитети, дошли след онази истинска гръндж колекция, може да се каже, че отшумява, а попитан на обществена беседа в рамките на Vogue Festival 2013 вчера, Елбаз с удоволствие коментира явлението Еди Слиман така:

"Когато твориш за легендарни къщи като Saint Laurent, Chanel и Lanvin, които са съществували много преди да се родиш и ще останат дълго след смъртта ти, имаш нужда от малко време, за да се приспособиш, да намериш общ език с хората, за да могат те да усещат енергията ти. Еди е един много, много талантлив дизайнер, чиято работа познавам много добре още откакто заедно бяхме в Ив Сен Лоран (Еди Слиман ръководи мъжката линия Yves Saint Laurent Rive Gauche Homme от 1997-ма за около две години - бел.ред.). И ние сме длъжни да му дадем време да покаже всичко, на което е способен, защото Слиман може да твори история.”



А относно модната критика, гениалният дизайнер, Принцът на френската дама - модна къща Lanvin, отговаря: „Лесно е да кажеш, че "Харесваш", "Обожаваш" една колекция или пък тя е "Пълен кошмар", но животът, както и модата са много повече от любов и омраза. " И продължава: "Чувам, че продажбите им (на Saint Laurent - бел. ред.) върви добре и много хора носят техни неща, което за мен е явен знак, че Слиман си е свършил добре работата и най-искрено и от чисто сърце му пожелавам всичко най-добро".



More All fashion