Следва

1 май, сряда - Почивен ден в деним

Греховете на съвременния мъж - 10 отговора на въпроса за какво най-често се чувстват виновни мъжете

Любопитството ни надделя над предубеждението, че мъжете по законите на природата не са устроени да изпитват...

All About Life преди 10 години

Любопитството ни надделя над предубеждението, че мъжете по законите на природата не са устроени да изпитват вина и точно една седмица след ужасяващия жените въпрос, логично попитахме и мъжката половина „Кои са греховете им и за какво най-често се чувстват виновни”.

10 мъже, на различна възраст, семейно положение и професия споделят за своите най-големи вини точно в периода на страстната седмица и преди големия Християнски празник Великден, като изводите за това наистина ли мъжете са от Марс, а жените от Венера, оставяме на вас. 

Ето какво ни отговориха мъжете: 

Георги, 26 години, обвързан
"Единственото, което се сещам, и то е истинско, е, че понякога съм прекалено припрян и от желанието си да свърша всичко по най-бързия начин, не се съобразявам с околни и близките си. Понякога съм наранявал най-милите си хора по този начин, и го осъзнавам след това. Грях е, че съм егоист и непукист в тези моменти. Не изпитвам вина за греховете си. Не знам дали съм безгрешен, защото не давам на никого да ме съди, аз също не го правя. Вярвам, че винаги трябва да се прецени гледната точка на другия – за един греховете са едни, за друг – не са. Ако се замислим и поставим на другия на мястото, в 99% от случаите вероятни и ние бихме постъпили така."

Владислав, 56 години, семеен с три деца, собственик на рок клуб
"Чувствам се виновен, че нямам достатъчно време за семейството си и приятелите си, че често оставям да свърша нещата не днес, а утре.

Пламен, 39, собственик на фирма за консултации в областта на екологията
"Виновен съм, че се превръщам в роб на техниката. 16 часа от 24 съм пред компютър, телефон или телевизор. И най-лошото е, че се предава на детето, което е на четири. Което е притеснително и аз истински изпитвам вина."

Димитър Иванов, 33-годишен, инспектор, семеен с две деца
"Аз съм човек, който се раздава за семейството си и децата. Вероятно именно това е моят грях понякога, защото, обсебен от тази идея, губя разсъдък и правя грешки. И въпреки това не съжалявам, защото наистина имам прекрасно семейство. Ако е грях да мисля за някого, да се опитвам да се грижа за близките си, значи това е моят грях! Може би съжалявам единствено, че не живея друг живот, в друго време или на друго място с по-добър стандарт."

Калоян, 38, женен, IT инженер в голяма компания
"Не се чувствам виновен за нищо конкретно, макар и понякога да знам, че правя нещата грешно, намирам начин да ги поправя. Поне тези, които съзнавам. Иначе, ако питате жена ми, тя ще има повече какво да ви сподели за моите вини. Способна е да извади неща, за които аз не подозирам:)"



Георги, 31г., бизнесмен в сферата на търговията
"Хм! Чувствам вина за това, че не съм оценявал навреме хората, които са били до мен, и съм ги приемал за даденост. Че не съм намерил и „извлякъл” най-хубавото в тях и не съм успял да ги задържа до себе си до край. Понякога съжалявам и затова, че не съм поздравил или направил комплимент на хубаво момиче, макар и непознато…
В общи линии съм безкрайно разочарован от по-голяма част от българските мъже. Всички се групират от една крайност в друга и си въобразяват, че със скъпи дрешки и футболни причесчици са адски интересни. Всички са захапали телефони и всякакви изобретения на техниката, но това не ги прави истински мъже. Ние живеем в 21-ви век, а това е векът на личността. Векът на технологиите отмина и сега ще останат само истинските личности. А мъжът в България не е готов да плати цената за това как да бъде истински и достоен мъж!"

Рай Даас, 55г., германец, живеещ в България от години, собственик на магазин за екзотични и индийски стоки
"I do what I like and I like what I do! Нали ме разбирате?! Това не съм го измислил аз, но е моето мото. Така че не чувствам вина за нищо! Внимателно преценявам хората, ситуациите, обстановката и онова, което не харесвам, просто го оставям встрани. Ако не правим каквото искаме, се събира напрежение и негативна енергия, които все избиват нанякъде - обикновено в неправилните посока, време и начин. Затова няма за какво да съжалявам!"

Ясен, 33г., музикант и бижутер
"Май никога не съм се чувствал виновен за нещо. Или поне не мога да се сетя. Но това може би е заложено в природата на мъжете…"

Стефан, 48 години, инженер
„При мен чувството за вина се припокрива с отговорността, т.е. бих се чувствал виновен ако не мога да задоволя нуждите на семейството си."

Петко, 50 години, свободна професия
"За мен грях е да знаеш, че нещо е добро, а да не го правиш. Когато знам, че съм сгрешил и не съм направил доброто, което съм можел да сторя, тогава се чувствам виновен."
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 15 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.