Следва

Дългo и цветно вдъхновение

Какво ново - Майсторският клас на Галиано в Parsons е отменен

Когато наскоро съобщихме, че Джон Галиано ще води мастър клас във факултета по... 

All fashion преди 10 години

Когато наскоро съобщихме, че Джон Галиано ще води мастър клас във факултета по мода на Parsons The New School For Design, не очаквахме, че само дни по-късно тази информация ще се окаже опровергана. И не защото не е била факт, а защото от учебното заведение са размислили, оказва се.

Майсторският клас на големия дизайнер, който трябваше да започне в края на април, е отменен.

"Планирахме да проведем широка дискусия, включително относно кариерата на г-н Галиано. Тъй като обаче съгласие с него във връзка с този форум не беше достигнато, осъществяването на програмата се оказва невъзможно. Поднасяме извиненията си на студентите, които очакваха участието си в семинара," каза в специално изявление президента на Parsons The New School For Design - Дейвид Ван Зандт.

Какво точно се крие зад формулировката "не беше достигнато съгласие", и дали случващото се има пряка връзка с 2000 подписа събрани в нарочна петиция срещу негова евентуална преподавателска дейност, можем само да гадаем. Но по-скоро нещата са прозрачно ясни и отговорът на въпроса е ДА, предвид факта, че не друг, а еврейската общност в учебното заведение е тази, която сметна разлепените по стените на училището реклами за курса на дизайнера за оскърбление: "Нашите пари за обучение ще влязат в джоба на човек, уволнен от модна къща Dior за расистки изказвания."

На проекта може би от самото начало не му вървеше, но и няма как да е иначе след извънредно скандалните прояви на Галиано в последните години. Остава да разберем дали сътрудничеството на майстора с модна къща Оскар де ла Рента, предложено му от самия й собственик, ще успее да полира имиджа и то до степен, в която на г-н Галиано ще му бъде позволено да преподава знанията и опита си на млади хора.

 
 

More All fashion