Следва

Дизайн за вдъхновение: Пролетта на терасата

Мода в науката: денонощните биоритми и как ги усеща тялото ни

Козметолозите уверяват, че нашият външен вид пряко зависи от...

Health преди 10 години

Козметолозите уверяват, че нашият външен вид пряко зависи от денонощните биоритми. Същото е и с козметичните процедури: те трябва стриктно да се сверяват с показанията на "природния метроном." В допълнение на чистия бюти ефект, биоритмите влияят и на всичко останало, тъй че да видим какво се случва с тях и влиянието им  час по час от 24 в денонощието.

От 23 до 4 часа. Обновяването на клетките върви бързо. Цялото тяло е в покой и кожата перфектно усвоява крема, нанесен от вечерта. Ако през тези часове спим сладко, на сутринта ще изглеждаме свежи и отпочинали.

4-6 часа. Дори още да спим, нашия организъм вече е буден. Повишава се кръвното налягане и телесната температура, увеличава се количеството на адреналина в кръвта.
Ако ставаме рано, полезно е да вземем контрастен душ, но все още не е дошъл момента за козметика!

07:00 часа. Метаболизмът още е забавен, така че на хората, които стават от леглото по това време, често им се подува лицето. Може да го приведем в ред с помощта на контрастни компреси, парна баня или обтриване с лед. Полезно е също да се направи гимнастика и масаж на лицето.

8-13 часа. Кръвообращението и обмяната на веществата са в своя пик. Това е времето на най-голямата физическа активност, така че е добре да планираме през първата половина на деня основните козметични процедури и ходенето в салон за красота.

13-15 часа. Метаболизмът се забавя, кръвното налягане и нивото но хормоните в кръвта падат, кожата на това време изглежда уморена. Всякакви козметични процедури сега са безполезни, по-добре е да ги отложим.
Но посещението при фризьор ще бъде успешно: в организма има малко статично електричество и косата лесно се поддава на оформяне.

15-16 часа. Мускулната сила и координацията на движенията са на максимум. Именно в този момент е най-добре да се отиде на фитнес. Резултатите ще бъдат отлични.

16-20 часа. Организмът работи в нормален режим, така че в тези часове може да се занимаем с лицето и тялото.

21 часа. В организма започва да се произвежда хормона на съня - мелатонин, телесната температура се понижава. Това е времето за сваляне на грима и за подхранваща или хидратираща маска.
Може да сложим на лицето нощен крем - така ще успее да попие, преди да заспим.
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.