Следва

Риана поиска от Topshop 5 милиона долара компенсация

Новооткритият Zeiss Experience Center представи част от вече любимите ни модели очила

Винаги сме приемали очилата като безценен аксесоар и това ни усещане затвърди първата в България високотехнологична оптика Zeiss Experience Center...

All fashion преди 10 години

Винаги сме приемали очилата като безценен аксесоар и това ни усещане затвърди първата в България високотехнологична оптика Zeiss Experience Center. Само преди дни оптиката отвори врати в Paradise Center, където си „заплюхме” поне няколко рамки. Оптиката използва най-новите технологии и техники за измерване, като разполага с единствения в страната уред i.Profiler® plus от ZEISS, който анализира зрението в неговата пълна индивидуалност. Специален гост на официалното откриване беше г-н Борис Дейонкеере (Boris Dejonckheere) – Търговски директор на Carl Zeiss за Централна и Източна Европа.

От слънчевите очила бяха показани оптичните шедьоври на MAYBACH EYEWEAR, авангардните TAG HEUER, изтънчените модели на CHOPARD, ексцентричните очила MYKITA и модели с марката на звездите – OLIVER PEOPLES. Водещите тенденции при слънчевите очила за 2013 г. са дискретните детайли, изчистените линии и загадъчни цветове. Продължават да бъдат актуални също класическите унисекс модели – тип „бъбрек”, моделите „котешко око“, но с лек футуристичен привкус, както и ретро формите, вдъхновени от холивудските филми от 50-те години.



Сред диоптричните рамки, показани в ревюто, присъстваха безупречните модели очила HOFFMANN, ръчно произведени от рог на индийски воден бивол, рамките ZEISS, които подчертават личността с комбинация от ненатрапчив привлекателен дизайн и функционалност, модели на CHARMANT, известни с технологичния си дизайн, екстравагантните J.F.Rey с аеродинамични линии и геометрични форми и дизайнерски модели на CHANEL с неподправен елегантен стил. Актуални за диоптричните рамки са ретро формите и изчистените линии със съвременен привкус на елегантност. Забелязват се акценти от кристали, перли, различни нестандартни материали и форми на дръжките. В диоптричните очила силно навлиза и модата на цветните рамки – крещящи цветове в модерен и новаторски дух. Сред моделите, които представиха очилата бяха Мис България 2011 – Ваня Пенева и Ева Кикерезова.




Carl Zeiss е пионер в редица сфери на оптиката, а марката Zeiss е символ на прецизност от 1846 година. От 2005 г. насам, Carl Zeiss Vision развива концепцията за модерни и луксозни оптики, за оптични центрове, разположени във всички краища на света, които отговарят на най-високите стандарти за прецизност, надеждност и качество.
С помощта пък на i.Profiler® plus от ZEISS специалистите от Zeiss Experience Center създават прецизен очен профил и индивидуална оптична карта на всяко око. Чрез уреда се определя как очите реагират на променящите се светлинни условия и какви са истинските зрителни дефицити, като се взима под внимание факта, че нито едно око не е идеално сферично и ретината не е напълно гладка. Под внимание се взима не само оценката на зрението, но и формата на лицето, позицията на очите и ред други индивидуални параметри, които са ключ към постигането на пълен зрителен комфорт.

Само когато диоптричните лещи са също така уникални както очите на човека, може да се очаква перфектно зрение. Използвайки иновативната i.Scription® технология и патентован алгоритъм за изчисляване на всяка отделна рецепта, Carl Zeiss Vision трансформира индивидуалните данни на човешкото око във високо прецизни лещи.
 

More All fashion