Следва

УИНОНА РАЙДЪР в INTERVIEW MAGAZINE МАЙ 2013

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Блестящата игра на Мълиган и чудесното й превъплъщение в образа на Дейзи Бюканън във филма на Баз Лурман...

All fashion преди 10 години

Наталия Водянова за WSJ Magazine

Руският супер модел, чийто живот често e вкарван в рамките на клишето „историята на Пепеляшка“, е корица и сесия на списанието към мега престижното бизнес издание с милионен тираж Уол Стрий Джърнъл, в което изящната Наталия споделя някои не толкова приказни моменти по пътя към постигането на успеха. И изглежда прелестно в своята природна мекота и талант да позира в синхрон с топлия и нежен есенен тон на фотосесия.

За живота в Русия преди Водянова да стане символ на постигнатите мечти, манекенката, която е родена в Нижни Новгород, в бившия Съветски съюз, през 1982-ра година, споделя:

„В моята страна тогава нямахме време да мечтаем. Спомням си уроците по английски в училище и как тогава никой не виждаше смисъл да учим чужд език, включително и аз. За какво? Та аз продавах плодове на сергия при минус 25 градуса температура, прибирах се у дома с посинели от студ пръсти, болезнено премръзнали, а очите ми вечно бяха подпухнали и с тъмни кръгове около тях.”

Но един ден бедното и с нищо различно от другите момиче Наталия има почти фантастичния шанс да промени живота си:

„Това е прекрасен момент – този, в който имате шанс да промените всичко и да тръгнете по друг път, да заживеете друг живот”, оценява възможността Водянова.



Годината е 1999-та, когато красивото руско момиче е одобрено от френска модна агенция и заминава за Париж без да знае и дума на френски. Не след дълго получава стабилния ангажимент - договор с Calvin Klein, наред с другите великолепни музи на бранда - Кейт Мос, Кристи Търлингтън и Брук Шийлдс. В този момент животът на Наталия тръгва по пътя на славата, докато в същото време Русия се тресе от политическа и финансова криза.

„Животът в страната сякаш беше спрял. Скърбях много за тази несправедливост, но в края на краищата Русия буквално изплува от дъното и започна да се движи по пътя на финансово благополучие.“

И все пак за Наталия трудните моменти не приключват с първия сериозен моден ангажимент, нито с бързо развиващата й се кариера. Преживява тежък развод с разгулен принц, от когото има три деца и по този повод казва:

„Сега съм много щастлива“.

Относно сравненията с приказната героиня Пепеляшка, Наталия споделя:

„Не обичам това сравнение, защото мен не ме отведе красив принц, с когото заживяхме щастливо в големия му замък. Благополучието ми днес се дължи на много дълъг път, който трябваше да извървя, да работя упорито и да не се предавам. Запознах се с принца (бившият съпруг на Наталия Водянова е със синя кръв – бел. Ред.) чак когато вече имах моделската кариера, опитвах се да балансирам между работата, съпруга ми и раждането и отглеждането на децата ни, да поддържам връзката, любовта. Това не е лесна задача, знаете, и не се постига само с добър късмет. Помните ли как започват приключенията на „Алиса в страната на чудесата“ – като Алиса се осмели да влезе в заешката дупка и да види какво я очаква. Казвам ви, не се страхувайте да се възползвате от възможностите, които животът ви предлага. Никога не съм искал да бъда на мястото на Пепеляшка. Харесва ми да се сравнявам с Алиса и съм щастлива, че стигнах до Wonderland.“

Освен че е красива, младата майка, успешен модел и любим на един от най-богатите наследници - Антоан Арно, е силна и вдъхновяваща жена, и сме напълно съгласни с философията, че си струва да се впуснеш в дупката на неочакваното, защото животът е това - едно приключение!

Кристи Търлингтън за Calvin Klein - 25 години по-късно



Истинските супер модели са вечни. От Келвин Клайн знаят много добре това, а ранните 90-те са страшно благодатни на такива жени. 25 години по-късно страхотната Кристи Търлингтън отново е ангажирана за лице на Calvin Klein, когато през 88-ма е на техните рекламни визии, снимана от фото великана Ървин Пен.


Търлингтън за Calvin Klein, 1988 година

Търлингтън, която днес е на великолепните 44 години и изглежда феноменално добре в кожата и възрастта си, е наета да "замести" наскоро родилата Лара Стоун като тялото и духът на есенната кампания бельо на лейбъла и ще имаме удивителната възможност да я видим все така прекрасна на списанията през септември.

За фотографската работа е нает Марио Соренти.
 
Карли Клос създава модели джинси



Младата Карли Клос, чиято кариера стремглаво сочи върха, отбеляза нова точка в престижното си портфолио като създаде два варианта джинси за деним бранда Frame.



Моделите са за дългокраки мацки и представляват чифт скини destroyd и чифт класически седемдесетарски с гигантски висока талия, които ше се появят в продажба през юни, и които приветстваме заради идеята точно манекенки с удивителни мерки да се намесват в създаването на перфектните джинси, скроени по техен образ и подобие. 

Уинона Райдър на корицата на Interview



Завръщането на изумителната актриса Уинона Райдър в разкошния светски живот като обект на внимание се случва много елегантно и с бавни, но категорични стъпки. След като видяхме звездата на няколко филмови фестивала в САЩ през последния месец, сега тя е героинята от корицата и сесията в майския брой на списание Interview.

Харесваме тъмния и мистичен контекст, в който редактори и стилисти разглеждат Уинона, като визуалното внушение е точно като за жени с минало, богато на любови и драматични моемнти, подобно на това на Райдър.

Страхотният dark ефект в кадрите на британския фотограф Крейг Макдийн е постигнат с изключителни рокли на Lanvin, Calvin Klein Collection и Marc Jacobs.
 
Виж корицата и сесията тук>>

Кери Мълиган в Dior на Кан 2013



Блестящата игра на Мълиган и чудесното й превъплъщение в образа на Дейзи Бюканън във филма на Баз Лурман "Великият Гетсби" допълва приятното впечатление от добрия й избор на тоалет за появата на червения килим по време на филмовия фестивал в Кан. Миналата седмица актрисата се появи в произведение на Раф Симънс за Dior в съвършена за нея кройка и силует.

На роклята Dior в млечен розов цвят вълшебно стоят силно изправената коса и червеното червило на хубавите й устни!

Великолепна!
 

More All fashion