Следва

Какво ново - Вилата на Коко Шанел се продава

Ледени шоколадови квадрати

Ледени и шоколадови - достатъчно убедителни, за да ни накарат да се изкушим...

Food преди 10 години

Ледени и шоколадови - достатъчно убедителни, за да ни накарат да се изкушим.

Необходими продукти:

ЗА СМЕСТА:

4 яйца
6 с.л. захар
6 с.л. брашно
1/2 ч.л. сода
3 с.л. нес кафе или какао

ЗА СИРОПА:

11/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. Вода

ЗА КРЕМА:

2 ч.ч. прясно мляко
9 с.л. брашно
1 ванилена захар
150 гр. масло, разтопено
1 ч.ч. пудра захар
150 гр. получерен готварски шоколад

Начин на приготвяне:

Разбийте добре яйцата с електрически миксер до получаване на хомогенна смес, като бавно добавяте захарта. Разбъркайте брашното, содата и кафето в отделна купа. След това бавно прибавете към яйчената смес.

Загрейте фурната на 250 градуса и изсипете сместа в стъклена тава за печене. Печете 20 мин. Проверете с клечка за зъби (като я изваждате, по нея не трябва да има залепнало тесто). След като се изпече, извадете от фурната.

Сварете 2 чаши вода и 11/2 ч.ч. захар до получаване на сироп. Леко охладете и след това сиропирайте кекса. Оставете да се охлади.

В средно голяма тенджера оставете млякото да заври на умерен огън (внимавайте да не загори). Добавете брашното и ванилената захар. Варете докато се сгъсти, като разбърквате непрекъснато. Оставете да се охлади.

Разбийте маслото и пудрата захар. Докато разбърквате на ниска скорост, добавяйте с пълна лъжица млечната смес в маслото с пудрата захар.

Нанесете върху изпеченото тесто и оставете да се охлади.

Настържете шоколада отгоре. (Другият вариант е да разтопите шоколада на Водна баня и с него да залеете сладкиша, след което да охладите.)
 

More Food