Следва

Панирани ябълкови колелца

Какво ново - Вилата на Коко Шанел се продава

В прес-рилийза за "стоката" се пояснява...

All About Life преди 10 години

Страхотната френска вила на Коко Шанел La Pausa беше пусната за продажба за 40 милиона евро (някои източници посочват сумата 34 милиона). Компанията, получила правото за продажба на обекта, предлага на купувачите къща, в която легендарният дизайнер е живяла, творила и приемала знаменити гости, в това число Игор Стравински, Пабло Пикасо и Салвадор Дали.

В прес-рилийза за "стоката" се пояснява: Площта на имота е 1,325 хиляди квадратни метра, построен е от архитекта Роберт Щрайц специално за Коко Шанел, разположен е на високото плато La Toracca, в средновековното селце Рокебрюн-Кап-Мартен, разположено недалеч от границата на Франция с Италия и Монако.

Четириетажната вила включва старинна библиотека, официална столова, зала с камина, седем спални с прекрасни гледки, четири гостни и шест бани с вани. На приземния етаж е разположена кухнята, стаите за персонала и складовете.



На територията, прилежаща към вилата, има тенис корт и превъзходна овощна градина от 350 дървета, а растенията и украсите в парка някога са били собственост на Монакското кралско семейство.



Припомняме, че по-рано обектът отново беше обявяван за продажба (тогава беше посочена сумата от 50 милиона евро), но тогава не се намери купувач.



Може би, ако към офертата се добавят няколко винтидж ансамбъла на легендарната мадмоазел, финалният успех на сделката ще се окаже гарантиран?

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.