Следва

Какво представлява ортодонтското лечение и кога трябва да започне то при децата?

Софийски потайности - “Къщата на ароматите”. Или магазинчето, в което всичко може да се яде

Ако героите на братята Якоб и Вилхелм Грим от едноименната им приказка “Хензел и Гретел” живееха в наши дни...

All About Life преди 10 години

- Ей, Хензел, къде ме водиш? Тук в центъра има толкова хора – като гъста гора са. Да не се изгубим?
- Няма, Гретел, спокойно! Водя те в едно малко магазинче и съм сигурен, че много ще ти хареса!
- Искаш да ме изненадаш – чудесно! А знаеш ли адреса?
- Разбира се! Отиваме на ул. “Неофит Рилски” № 58, близо до ул. “Раковски”. Ще го разпознаеш отдалеч – с тъмносинята дограма.
- Но, Хензел, вече не е ли късно? Дали магазинчето все още е отворено?
- Не се притеснявай, сестричке! Работи всеки ден от 10:30 до 19:30, а в събота до 16:30ч. 
- А то като къщичката на злата вещица ли е?
- О, много по-хубаво! Знаеш ли, това не е просто магазинче! Това е домът на ароматите и сладкарските консумативи и декорации.
- Звучи... страхотно вкусно, Хензел! Нямам търпение да отидем! 

Ако героите на братята Якоб и Вилхелм Грим от едноименната им приказка “Хензел и Гретел” живееха в наши дни, а не в началото на 18-ти век, със сигурност биха направили точно това, което си позволихме да напишем по-горе. Затова и ние ще ви отведем в откритото от нас приказно магазинче за лакомства и ще ви потопим в сладката атмосфера. В него със сигурност ще се почувствате гладни за всякакви вкусотии, а идеите за тяхната направа ще бликат една подир друга от главите ви. Отделете си достатъчно много време за тази захарно-шоколадова прелюдия, оставете се на помощта на симпатичната продавачка и след това изцяло се отдайте на приготвянето на ароматните си фантазии и изкушения!


Бои за украса на сладкиши с 24-каратово злато и висока проба сребро, годни за ядене


Бои за оцветяване в металически цветове

Лина е съсобственик на “Къщата на ароматите” и сподели с нас, че идеята за магазина е дошла от любовта им с колегата й към кулинарията. Първоначално всичко е било просто хоби, което прераства в: 


Фондан за торти (захарно тесто)



Формички за мъфини


Формички за мъфини

“Това, което виждате в момента. Ние се забавляваме, вършейки работата си, и гледаме да забавляваме и клиентите си. Прави ми впечатление, че от няколко години всяко второ домакинство в България вече приготвя специални коледни сладки за трапезата си. Това е страхотно! И между другото - хората у нас, дори малките деца, са много добре кулинарно осведомени, независимо от възрастта.


Резци за тесто


Резци за тесто със щампи

Преди дни дойде 4-годишно момченце, което знаеше точно какво иска! Невероятно! Както ме порази и една 95-годишна баба – изискана, с маникюр и стил, която също търсеше конкретен артикул за сладките, които ще прави. Това, разбира се, са единични случаи. Основните ни клиенти са предимно от 15-16 до около 30-годишна възраст. Аз първоначално очаквах да ни посещават само баби и дядовци, но с времето се опровергах.


Пак форми за мъфини с допълнителна украса

Интересно е, че идват много млади момчета, които искат да направят нещо вкусно за любимите си момичета. Не е нужно да си професионалист, за да постигнеш нужният ефект. Очевидно кулинарията, или поне сладкарството, в момента е на мода и е “новото черно”
, сподели с усмивка Лина.


Инструменти за оцветяване на декорации

Най-интересните покупки за украси върху торти Лина е забелязвала за момински и ергенски партита, детски празници и рождени дни, с метал и рокерски тематики, както и типове “архитектурни макети” – на Айфеловата кула, въртележка с кончета, замъци и т.н. “Най-сладък” за нея обаче е факта, че повечето от техните клиентите след това им носят от своите “произведения”, за да ги почерпят, или им пращат снимки.


Метални резци


Перлен гел за оцветяване


Щанд със захарни конфети, перли за украса


Щендер с вълшебства


Захарни конфети и гранули


Захарни кристали

Абсурдно е да изброим всички консумативи – по предназначение, материя, форма и нюанси в цветовете, с които “Къщата на ароматите” разполага – те са хиляди! Ще Ви покажем малко снимки, за да допълним цветността на думите си. А вие просто отворете страницата на сайта или най-добре - отидете на място в магазинчето. Да ви е вкусно!

“Къщата на ароматите”  е на ул. "Неофит Рилски" 58
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.