Следва

„Диетата 5:2“ от д-р Майкъл Мозли, Мими Спенсър

Какво представлява ортодонтското лечение и кога трябва да започне то при децата?

Специален гост на д-р Неделя Щонова ще бъде създателят и ръководител на първата... 

Health преди 10 години

Тази неделя, точно в 8:00 по bTV “Духът на здравето” ще започне с една тема, свързана това как ортодонтското лечение ни помага да носим с радост, своята усмивка. Специален гост на д-р Неделя Щонова ще бъде създателят и ръководител на първата ортодонтска клиника в България – проф. Валентин Мутафчиев.
Той е член и съосновател на българската, европейската и световната ортодонтска организация, автор и съавтор на множество книги, публикации и доклади у нас и в чужбина.

Кога трябва да започне ортодонтското лечение при децата? Какво представлява то, защо е необходимо и какво трябва да знаят родителите? - д-р Щонова ще получи всички необходими отговори за една добра ортодонтска култура.

Рубриката „Код Хипокрад” ще представи на зрителите един лекар, който заедно със своя екип извършва над 2500 операции на сърце при екстракорпорално кръвообращение – д-р Димитър Николов. От какво зависи навременната диагностика и контрола на сърдечносъдовите заболявания? – отговор на този и още много въпроси дава добрият лекар и човек, извършил редица сърдечни трансплантиции и поставил 32 изкуствени сърца, безупречният съпруг и баща на две деца, кардиохирургът д-р Димитър Николов.

В рубриката „Сладко училище” темата тази седмица ще бъде „Диабет и бременност”. Събеседник на д-р Неделя Щонова е ендокринологът доц. д-р Катя Тодорова. Какво трябва да направят пациентите с диабет тип 2, при планиране на бременност? Какви са възможностите за терапия и превенция на диабета при бременните жени? Всичко това зрителите на bTV ще видят тази неделя, от 8:00 в „Духът на здравето” по bTV.

 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.