Следва

3+3 блиц въпроса за 24 май

10 прости правила как да тренираш, пардон, задържиш вниманието на един мъж

За да ти се възхищава един мъж, има няколко прости правила, които са по силите на всяка от нас...

All About Life преди 10 години

В любовните взаимоотношения психологията никога не пречи. И с някои много прости и съвсем практични правила, които подсказват как да задържим вниманието на един мъж, може дори да е полезна. 

Правило номер 1: Научи неговите желания
Най-важното е да научиш основните потребности на мъжа и да се опитваш да ги удовлетворяваш. При това е важно да му помогнеш внимателно да разбере стойността на това, което правиш за него. Ако просто се съобразяваш с нуждите му, той може и да не разбере, че в това имаш принос ти.

Между другото, на всеки човек са му приятни някои знаци на внимание и грижи. Не забравяй обаче, че да използваш родителския подход с така наречените полезни, според теб, подаръци, не е най-добрият начин да изненадаш приятно. Важно е да му се подаряват именно тези неща, които харесва. Споменът за някои родителски отношения обременяват мъжете и ги карат да се чувстат некомфортно.

Правило номер 2: Уважавай неговите ценности

Уважавай неговите принципи, ценности, правила. Ако твоите принципи се различават, тогава говори за ценностите си, стараейки се да не критикуваш идеите и ценностите на мъжа. Това е рядко срещано качество сред жените, но бeзспорно много скъпо. Мъжете рядко харесват жени, на които това им "убягва".
Освен това, разбери какво го вбесява в другите жени, започвайки от неговата майка, и се старай да не постъпваш така.

Правило номер 3: Прави комплименти

Важна част от живота на всеки мъж е постигането на успех. При това, този успех може да бъде в различни области. Важното е, по всякакви начини да признаваш неговите достойнства, без значение в какво. Например: "Разказваш страхотно вицове" или "правиш невероятно барбекю" и така нататък. Не забравяй да говориш положително и за физическите му качества, назовавайки конкретни части от тялото, включително и сексуални.

Правило номер 4: Обличай се според неговия вкус
Разбери неговите предпочитания за външния вид. Старай се да бъдеш привлекателна в съответствие с критериите за привлекателност на даден мъж. Научи също и сексуалните му предпочитания, включително и какво му харесва в облеклото, какво го възбужда и така нататък. Постарай се по възможност да го удовлетвориш.

В нашата култура съществува и универсално еротично облекло, но в действителност всичко зависи от индивидуалните предпочитания, а научавайки ги, може да се въздейства много по-ефективно на един мъж.

Важното е да не забравяш, че за мъжете добре поддържаната външност е основно правило за привлекателността на една жена.

Правило номер 5: Осигурявай подкрепа за мъжа

Важно е да се стараеш да бъдеш доброжелателна и приветлива. Тук говорим не за физическата привлекателност, а за доброжелателност, насочена към партньора. Подкрепяй с думи мъжа в трудни ситуации - "Вярвам в теб" или "Ще се правиш"...

В ситуация на провал, разбира се, е важно да избягваш негативни послания, като "Аз ти казах, при теб винаги така се получава" или "нищо няма да направиш" и т. н.

Правило номер 6: Не натоварвай мъжа с емоции
Не натоварвай мъжа с тези емоции и с такова количество емоции, които той не би могъл да издържи. Не забравяй, че мъжът не е в състояние да издържа на толкова емоции, колкото жените, той е по-малко приспособен към тях. Ако ти можеш да понесеш прекомерна радост или тъга, емоциите натоварват мъжа до такава степен, че той не знае как да се справи с тях и как да реагира.

Например, сълзите - един от най-ефективните инструменти на жените, в действителност, ако се използват интензивно и често, отдалечават мъжа и той си намира по-спокойна жена.

Правило номер 7: Подбирай добре думите си

Ако между един мъж и една жена има противоречия, много е важно да се разрешават нежно и спокойно. Би било добре жената да се опита сама да съгласува тези противоречия, защото мъжете обикновено са по-праволинейни, те са по-малко способни на каквито и да е компромиси.

Ако се е стигнало до разискване на отношенията, прави го по някакъв ясен и разбираем начин за мъжа и само при необходимост. Често коронната фраза на жените "Трябва да поговорим" вкарва мъжете в много кисело състояние, те се чувстват безпомощни, объркани, притиснати и така нататък.

И все пак, когато отношенията наистина са обтегнати по някаква причина или просто са охладнели, една привлекателна жена може навреме да забележи това и да помогне на мъжа внимателно да си изясни какво се случва и да поправи това напрежение по-безболезнено, мъжете не го умеят това.

Правило номер 8: Бъди искрена
Описани са много манипулативни средства, за да се привлече един мъж, но в действителност повече от всичко го привлича не престореността, не изкуствеността, а искреността.

Една от основните потребности на мъжа е сигурността. Ако той наистина може да вярва на жената, това се явява много ценно качество.

Правило номер 9: Бъди донякъде самодостатъчна
Важно е жената да остане жизнена, самоуверена, независима, а не да бъде просто предмет, който да се харесва от мъжа. Да проявява собствената си личност. Това винаги е привлекателно за един мъж.

Правило номер 10: Прави всичко с мярка
Според един афоризъм на известен мислител: "Мъжът губи интерес към жена, която го обича прекалено много, и обратното. Така че проявявай чувствата си интелигентно, бе те да бъдат обсебващи или просто досадни.

Чети още:
Как да бъдеш джентълмен в 10 писани правила >>
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.