Следва

Meadows in the Mountains: дивото зове!

Безплатна експлозия на четири пиана по случай Световния ден без тютюнопушене

 Концертът на Quattro Piano+ ще се състои на 31 май от 19.30 в зала "България"...

Music преди 10 години

 “Експлозия за десет ръце и четири пиана” – нестандартни аранжименти на музика от Бах, Бетовен, Елтън Джон, Пиацола, Рахманинов и други композитори са в програмата на концерта за четири пиана и ударни на формацията Quattro Piano +.

Концертът е посветен на 31 май – Световен ден без тютюнопушене, който по идея на СЗО се отбелязва в целия свят от 1998 г. СЗО и Европейският съюз следват всеобхватна политика за ограничаване на тютюнопушенето.

България се присъедини активно към тази политика с въвеждането на пълна забрана за пушене на закрити и някои открити обществени места от 1 юни 2012 г. С този концерт организаторите от Коалиция за живот без тютюнев дим и Сдружение „България без дим“ изпращат послание: 61% от българите искат да живеят в среда, свободна от тютюнев дим. (НЦИОМ, януари 2013 г.).

Сред тези 61% са и музикантите от група Quattro Piano +, които свирят благотворително за каузата.

Именно благотворителна идея събира групата през 2007 г. Оттогава имат концерти във Виена, Мюнхен, Лондон, Гърция и Словения, а на Новогодишния музикален фестивал през 2009 г. - и пред препълнената Зала 1 на НДК.

Четиримата българи живеят в Австрия и Англия и са възпитаници на реномираната българска музикална школа. Орлин Димитров се занимава с концертна дейност, пианистките Лора Димитрова и Мария Деливичева са носителки на няколко международни музикални награди. Когато се събират да експериментират с четирите пиана, към тях се присъединява и Ендрю Уотсън. Ритъмът на раздвижените аранжименти поддържа перкусионистът Ивайло Деливичев. Резултатът е съвременен поглед към музиката на всички времена.

Концертът на Quattro Piano+ ще се състои на 31 май от 19.30 в зала "България", входът е свободен.

 

More from View Sofia

More Music