Следва

Звездата на лятото

БЮТИ БЛИЦ: Деси Бакърджиева

Усмихнатата красавица притежава едни от най-дългите крака сред актьорската гилдия, цели 110 см. и определено стройната й фигура е сред нещата...

Celebrity beauty преди 10 години

Десислава Бакърджиева е на 34 години с руса коса и прекрасно лице. Сред по-известните й̀ театрални роли са Дойката в "Ромео и Жулиета", Босилка във "Вражалец", Катерина в "Преспанските камбани", Ана Петровна в "Иванов” на Чехов), Клариче в “Кралят елен” и др. Става звезда обаче след участието си в тв сериала "Стъклен дом", където влизе в ролята на добродушната секретарка на мола Нели Иванова, а сега пък я гледаме като "отчаяната съпруга" и бивша миска във "Фамилията".

Освен всички тези факти няма как да не споменем, че усмихнатата красавица притежава едни от най-дългите крака сред актьорската гилдия, цели 110 см. и определено стройната й фигура е сред нещата, за които може да й завиди човек. Затова как поддържа перфектната си форма ние решихме да полюбопитстваме малко повече и директно да я попитаме как го прави ТЯ, за да изглежда винаги добре. Затова чети внимателно какво ни сподели Деси и какво ни разкри от есенцията на своя прекрасен външен вид:

Красотата е... всеки може да бъде красив в очите на конкретен човек. Това е въпрос на вкусови предпочитания и светоусещане. За някои това е външният вид, добре оформеното тяло, показността на физическите качества. За други поведението, жестовете, отношението. Понякога загадъчното поведение ни провокира да определим някого за красив, без той да е копие на някоя холивудска знаменитост или да оглавява класация за най-желана и харесвана личност. Когато човек е наясно със себе си, а това е видно в поведението му, дори в начина на обличане, когато има своя специфичен чар, стил и самоуважение, той е красив. Но да не пропускаме факта, че всеки има различна представа за красотата и перфектността, важното е да изглеждаш добре, а за мен красотата е вътрешното състояние на духа и то се отразява и на тялото. Излъчването или присъствието би могло да определи една жена, като перфектна или фатална, сексапилна, а може би лъчезарната усмивка я прави красива.

Най-важното, за да я запазим си остава... индивидуален подход и начин на мислене. Не одобрявам идолопоклонничеството. Всеки трябва да намери себе си, да си избере своя стил, да се уважава. Красотата е преходна за онези, които я възприемат само като физически качества. Според мен е важно да се уважаваме. Това провокира и другите хора около нас да ни харесват и уважават

Козметиката за лице, която ползвам... е Kryolan. За живота използвам любимия си хидратиращ крем и спирала за мигли на Kryolan.

Гримовете, на които залагам... Kryolan. Kryolan. Kryolan. За професионалните ангажименти използвам същата марка, тежък грим за театъра и HD грим за киното и телевизията. В днешно време всяка жена има своите малки тайни относно грима поддържането на външния си вид. Колкото и напрегнат да е живота ни винаги трябва да оставяме няколко минути за нас самите, за външността си.

Парфюмът, който обожавам... е ALLURE CHANEL. През 1999 г. бях в Хамбург на гости на приятели и в един парфюмериен магазин ухаеше на нещо прекрасно, прибрах се в хотела и дрехите ми сякаш бяха попили миризмата. Помислих си, че това е парфюмът, с който искам да се оприличавам. Купих го няколко часа по- късно и го ползвам до днес. Преди няколко дни ми подариха Lady MILLION на Paco Rabanne и много ми хареса, това е новият аромат, който харесвам.



Между червило и гланц избирам... обикновено не нося червило, но ми се налага, когато съм на сцена или на снимки. Предпочитам безцветен гланц.

А между високи обувки и кецове... и двете в зависимост от ситуацията.

Чувствам се най-красива в... не знам как да ви отговоря, защото едно от основните неща, които съм научила от моя професор Енчо Халачев, е че самонаблюдението е първата крачка към провала пред камерата и на сцената и в живота. Когато изграждаш един образ не е нужно да разсъждаваш как изглеждаш, а как мислиш, действаш! Важно е да се чувстваш добре, а как изглеждаш ще определи публиката.

Харесвам косата си, когато... е червена.

Най-драстичната промяна, на която съм се подлагала... е да напълнея с 10 килограма и от чернокоса да стана медно руса.




Специалната ми извънредна диета е... диети не пазя, но определено не ям прекалено много. Много ми е трудно заради динамичното ми ежедневие да се храня здравословно. Старая се. Определено бих казала, че съм на периоди. Имам само едно правило относно храната, а то е да не вечерям след 20h. Не се лишавам от сладко , но внимавам, за да не правя висока захар. Мозъка определено не функционира добре ако няма нужното количество захар в организма. Черният шоколад съдържа магнезий, антиоксиданти, желязо и несъмнено е много полезен. Особено, когато имам повече да уча не се лишавам. В хладилника ми има различни продукти, които според мен са от жизнена необходимост, като яйца, мляко, сирене, кашкавал, месо, плодове и зеленчуци. В последните месеци избягвам да пия витамини, защото си ги набавям от домашно приготвени фрешове. Сиренето, хлебните изделия и плодовете са неразделна част от храненето ми.

Но обикновено поддържам форма със... спорт 3-4 пъти в седмицата.

Икона на красотата мога да нарека... Джулия Робъртс, Бионсе, Моника Белучи, Шърлиз Терон, Мария Каварджикова, Аня Пенчева.



ВИЖ ОЩЕ:

БЮТИ БЛИЦ: Мира Бояджиева
БЮТИ БЛИЦ: Теодора Духовникова
БЮТИ БЛИЦ: Райна Терзийска
БЮТИ БЛИЦ: Зейнеб Маджурова
БЮТИ БЛИЦ: Луиза Григорова
БЮТИ БЛИЦ: Мария Андонова
БЮТИ БЛИЦ: Виолета Марковска


 

 

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя