Следва

Връзката на Алисия и Ники Михайлов официално приключи

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града - 27 май - 2 юни

Oткриващото парти на фестивала за съвременно южнокорейско изкуство DOMA "Пулсът на Южна Корея" ще се състои точно на 31 май...

Events преди 10 години

Колекция стари майстори
Кога: 27 май - 4 юни
Къде: 
Галерия "Ракурси"

От 27 май до 4 юни галерия „Ракурси“ и аукционна къща „Ракурси“ ще представят своята колекция от произведения на изкуството на стари майстори. Колекцията обхваща ценни и редки творби на най-добрите български художници на ХХ век. Тя съдържа знакови за авторите произведения, каквито рядко се появяват на пазара на изкуство у нас и ще бъдат предложени за продажба. Сбирката обхваща произведения на Златю Бояджиев, Ярослав Вешин, Иван Мърквичка, Никола Михайлов, Петър Морозов, Сирак Скитник, Райко Алексиев, Борис Георгиев, Никола Петров, Цанко Лавренов, Васил Стоилов, Бенчо Обрешков, Давид Перец, Марио Жеков, Жорж Папазов, Николай Дюлгеров, Димитър Казаков – Нерон, Джон Попов и др.

ПРОЛЕТЕН БАЗАР НА КНИГАТА
Кога: 28 май- 2 юни
Къде:
НДК



ВНИМАНИЕ, КНИГА!
Наближава "Пролетният базар на книгата"

В рамките на Майските празници на книгата, Асоциация "Българска книга" представя "Пролетният базар на книгата" – от 28 май до 2 юни, етаж 3 на НДК. Oфициално събитието ще открие министъра на културата г-н Владимир Пенев, на 28 май (вторник), 10:00 часа, Мраморно фоайе на НДК.

Всеки ден от 10,00 до 20,00 ч.

Фотографски проект "Следи"
Кога: 28 май, 19 часа
Къде: Музикален център Борис Христов (ул. Цар Самуил 43)
Вход: Свободен



Фотографският проект „Следи” е един необичаен и загадъчен документ за одисеята на фотографката Елена Героска... Тя чука от врата на врата из софийските блокове, разговаря с непознати по улиците, с цел да намери хора, готови да я допуснат вкъщи, до себе си, до живота си, в личното си пространство.
Само едно малко случайно докосване с непознат човек в градския транспорт предизвиква дискомфорт и заплаха...Какво се случва, ако пуснеш непознат човек в собствената си къща?
Елена смело преминава през лабиринт от разноцветни домове, среща се с различни хора, докосва се до вълнуващи житейски истории, документира многозначни следи от чужди животи... Но колко е наистина близо до истинските тях? Какво се крие зад внимателно подредените вазички, възглавници и старателно почистени витрини? Далеч от очите на тълпата...

Премиера на филма "Сърце в шепа"
Кога: 29 май, 19 часа
Къде: + това



Премиера на късометражния игрален филм "Сърце в шепа".
По идея на Десислава Томова (сценарист и режисьор);
Оператор: Димитър Розов;
Монтаж и асистент режисура: Вероника Преждарова
С участието на: Бай Илия, Калин Терзийски, Десислава Томова, Зинаида Александрова и Филип Димитров
Продължителност: 5 мин.

Историята, която разказва за това, че в търсене на голямата любов често оставаме излъгани и не виждаме малките неща в живота, които са истински стойностни.

Групата "The Black Snakes” ще изпълнят няколко свои песни в стил алтернатив.

DOMA Арт Фест 2013
Кога: 31 май, 20 часа
Къде: Фабрика 126 
Вход: Свободен



Oткриващото парти на фестивала за съвременно южнокорейско изкуство DOMA "Пулсът на Южна Корея" ще се състои точно на 31 май. Специален гост на партито ще бъде кореецът, дизайнер на костюми и пърформър - Йозмит, който ще представи някои от най-зрелищните си костюми.

В началото на професионалната си кариера световноизвестният кореец учи и работи в областта на модата и дизайна, но се насочва към пърформънса и покорява сцената заедно с Рейчъл Розентал, Томас Либхарт (техниката на Етиен Декроа), Лори Камерън, Такуя Мураматсу от Dairakudakan. Талантът му е признат след като получава награда от Американския танцов фестивал (ADF). Работи и с фотографа Дейвид Лашапел.

Своя пърформънс мултижанровият артист ще изнесе съвместно с DJ Alek Sandar (работил с редица световни имена) и българския му колега DJ Diamondz. Alek Sandar е и продуцент на Йозмит, двамата ще пристигнат заедно в София, идвайки от Виенския бал, който също ще бъде открит от тях.

 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?