Следва

Рожден ден в замъка - Хенри Холанд на 30 в Château du Ludaix

Кой кой е в модата днес - Monique Lhuillier

Моник Люлие е име, непознато тук, но и име, което не се нуждае от представяне в някои...

All fashion преди 10 години

Моник Люлие е име, непознато тук, но и име, което не се нуждае от представяне в някои по-напреднали в модно отношение страни.

Основно що се касае до хора в модния бранш, чието ежедневно задание е да търсят, откриват и покровителстват таланти, чието изгряване нямаше да е възможно без опитно око да ги забележи. Моник е млада, креативна и интересна филипинка, която живее в Лос Анджелис, и която на 41 години, макар и не съвсем в началото на бизнес пътя си, очакваме тепърва да показва извънредно интересни неща.

Основно позната с булчинските си рокли, Люлие има вече и няколко колекции готово облекло, както и една отделна колекция обувки, и тя именно е, която ни очарова и вдъхнови да разкажем накратко за авторката й.




Monique Lhuillier, колекция ready to wear, есен-зима 2013/14

Дете на баща французин и майка филипинка от испански произход, Моник Люлие се установява в Америка и започва опити в изработката на дрехи за булки, когато, през 1995 година, докато търси рокля за собствената си сватба открива, че на пазара почти няма модно ориентирани варианти за избор. В резултат Моник пуска първата си колекция през 1996 година, успехът е сериозен, купувачите са налице и следва сериозната ориентация към модния бизнес. 


Гардеробът на дизайнерката

Съпругът на дизайнерката Том се присъединява към начинанието като изпълнителен директор на фирмата, и мечтата на Моник Люлие да създаде от-кутюр модна къща започва да се придвижва към реалността.


Цялата колекция с обувки на Моник Люлие


Собственият шкаф с обувки в дома на Моник







В момента Моник Люлие произвежда освен рокле за булки, още вечерни облекла, конфекция, текстил за дома, тапети и домашни ароматизатори.

Moник е член на Сдружението на модните дизайнери на Америка от 2003 година, има и Медал за заслуги от филипинския президент Глория Макапагал-Аройо от 2006 година.



Виж последната булчинска колекция на Monique Lhuillier>>

Какво ни привлече най-силно в авторката обаче. Трудно е да произвеждаш ефектни рокли и особено ефектни обувки, които да пожелаят да облекат и обуят много жени, а тази симпатична дама го прави толкова добре, че вече е налице фен маса на произведенията й, както и повече от нормалното желаещи да видят и изкупят следващите й колекции.



Съвсем скорошна, премиерата на дебютната за дизайнерката колекция обувки Пролет/Лято 2103, предизвика небивал възторг сред ценителите на добрия аксесоар, в т.ч. модни редактори, блогъри и ползватели.

Изключително ефектни модели, ултра женствени, предизвикателни, съвършени откъм детайли. Обувки, които ти се иска да имаш, все едно срещу колко, какво и как.

















Очевидно е налице истинска, силна и облечена в талант любов към направата на красиви обувки у младата дизайнерка, за което говори и бързият поглед в нейния личен шкаф за обувки в собствения й дом. Виждаме колекция от най-разнообразни дизайнерски модели, включително и нейни собствени произведения. 

Изключително зареждащ опит, вярваме ще се съгласите?!

По повод пуска на собствената обувна колекция на Моник, между другото вече разпродадена, тя казва:

"Винаги съм искала да облека една жена от глава до пети. Докато подготвях дизайните на моята колекция обувки, използвах доста характерни елементи от колекцията си Ready- to-Wear като дантела, кожа и деликатни детайли."

Носи ли Моник обувки от собствената си колекция? И защо да?

"Още с показването на първата си колекция не съм ги свалила от краката си. Любими се ми тези до глезена от черна дантела и сандалите от син питон с връзки."

Определено страшно добър опит, довел до категорична заявка за успех на модното поприще и в областта на аксесоара, в която до момента Люлие не се беше пробвала.

Очарователна Моник, чиито дизайни тепърва ще следим с удоволствие и желание да притежаваме.
 

More All fashion

Модата на бъдещето с Beckmans School of Design, илюстрирано от Типан Норден

All fashion преди 42 минути

В галерията Liljevalchs в Стокхолм 13 от студентите по мода на Beckmans School of Design представят фантазьорски концепции за модата на бъдещето – оживени чрез живописта на шведския художник Типан Норден.

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.