Следва

Джаз докосване със Singin 'n' Swingin' на Мира Кацарова

Пищният Life Ball във Виена - костюми за чудо и приказ, звезди и безкраен купон

Двайсeто, юбилейно издание премина в австрийската столица в края на миналата седмица, като обедини... 

Events преди 10 години

Балът Life Ball във Виена, който е най-голямото европейско благотворително събитие за борба срещу болестта СПИН, е вече традиция.

Двайсто, юбилейно издание премина в австрийската столица в края на миналата седмица, като обедини за пореден път виенската бална традиция с екстравагантност, блясък, провокация, спектакли, речи и много емоция.

Гостите на Life Ball по традиция са сред най-големите звезди на шоубизнеса, сцената, политиката, а забавното е, че обичайно са окуражавани да носят странни, необичайни дрехи, тъй като артистичността на костюмите е част от концепцията на събитието.

Освен благотворителната си кауза, ежегодното издание на Life Ball има различна всяка година идея за стила, като всеки гост е свободен да избере адекватен на мотото на бала в съответната година облекло. А тази година събитието бе под мотото и идеята на приказките от "1001 Нощи".



“Спасяване на животи с въображение” е връзката между Life Ball 2013 и източникът на вдъхновение “1001 Нощи”.

Life Ball най-общо се разделя на две големи събития:

- Magenta Carpet, което включва откриването и модно дефиле на площад City Hall Square, като тази година поканеният за ревю дизайнер беше Кавали.

- самият бал и съответното му парти вътре в City Hall.

Всяка година откриването на бала привлича хиляди зрители, както и 500 представители на местни и чужди медии. 

Шоуто на площада е зрелищно, пищно и незабравимо, безплатно за всички и продължава около два часа, а веднага след него вечерта продължава в Сity Hall, където 3,780 притежателя на Life Ball tickets биват допускани поименно, след като са заплатили космически суми за достъпа.



В историческата сграда в центъра на австрийската столица за нуждите на събитето са отворени всички стаи, зали и дворът, където живи концерти, изпълнение на солисти и пърформънси, плюс изобилни кулинарни изненади ги забавляват до 5 часа сутринта.

Билетите за Life Ball са извънредно ценна стока: през 2012 са били заявени 95.000 покани от целия свят, като за всеки е била посочена определена сума, срещу която да бъде получен, но в крайна сметка едва 3 780 билета, платени най-скъпо от наддаващите са тези, осигуряващи ценния достъп.























 
 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?