Следва

Евгени Минчев: Oще обичам Миро

Джаз докосване със Singin 'n' Swingin' на Мира Кацарова

Джазът също е свободен – да вдъхновява, да защитава каузи и да променя...

Music преди 10 години

След успешния си старт през април, проектът Singin 'n' Swingin', в който Мира Кацарова ни среща с музиката на големите джазмени от 20-ти век, се завръща в София за концерт в клуб “Студио 5” в НДК. Датата е 3-ти юни, а входът е свободен.

Джазът също е свободен – да вдъхновява, да защитава каузи и да променя световния ред, когато се налага. Правили са го най-големите – от Били Холидей до Майлс Дейвис, от Борис Виан до Хорас Силвър. Сега, в знак на почит към своите духовни и музикални учители, Мира Кацарова събира в един концерт някои от най-емблематичните композиции в жанра.

На 3 юни в “Студио 5” ще се усмихнем и със Smile на Чарли Чаплин, ще мечтаем и с музиката от “Един мъж, една жена”. А Мира, която джаз публиката у нас познава от десетилетие и като водеща в ефира на Джаз ФМ радио, добавя към вокалните си интерпретации и любопитни истории, свързани с авторите на песните.

Както подобава на “Студио 5”, публиката ще остане зарадвана от близостта и интимността на изпълненията, съобразени с пространството и атмосферата на клуба. На сцената заедно с Мира Кацарова, както и в досегашните издания на Singin 'n' Swingin' , са изключителните джаз личности Веселин Веселинов-Еко, Мирослав Турийски и Христо Йоцов.

Началото на тази много лична среща с големите в джаза следващия понеделник е от 19:00 часа.
С идването на лятото ни очакват концерти от поредицата Singin 'n' Swingin' и на открито в Пловдив и Варна, а през август Мира ще представи проекта на тазгодишния джаз фест в Банско.
 

More from View Sofia

More Music