Следва

Чудесна сесия в 5-ия брой на списание USED

25 години царицата на подиума се казва Кейт Мос

Когато 14-годишната Кейт Мос е забелязана заедно с баща си на летище Кенеди, никой не е...

All fashion преди 10 години

Когато 14-годишната Кейт Мос е забелязана заедно с баща си на летище Кенеди, никой не е предполагал, че днес, 25 години по-късно, тя ще е най-прославеният модел на съвремието. При това в индустрия, в която дълголетието не е обичайно явление, а Кейт продължава да блести ярко с неподражаема светлина.

И така, до този момент, в който госпожа Мос може да се похвали с цифром и словом четвърт век на подуима, или иначе казано със сребърен юбилей. Италианското списание Grazia посвещава последния брой на събитието с 15 страници за голямата Кейт Мос, което тя напълно заслужава, свидетелство за което са тези великолепни снимки от нейни участия в ревюта на най-големите в бранша. И това е само една ужасно малка част от всичко...

Кейт Мос прави дебюта си в дефилето на John Galliano, когато е на 15. Дизайнерът търси момичета, които да покажат разголените му рокли и се спира на младата Мос. От първата стъпка на подиума младата манекенка запазва правото си да дефилира за всички - от Yves Saint Laurent до Louis Vuitton, и то като прима.

Кариерата й в известна степен е изненадваща, предвид сравнително неголямата й височина - 171 см и сластна фигура. Но талантливата британка превръща негатива в позитив и много скоро след първата си поява дефилира редом до големите имена от началото на 90-те - Кристи Търлингтън, Линда Еванджелиста, Наоми Кембъл.

Нещо в излъчването, в харизмата и в различността на Кейт Мос я направи това истинско модно чудо, което е. Все още се помни неподражаемото й ядене на сладолед Магнум, докато дефилира по пътеката гола до кръста за Vivienne Westwood? Или отпиването на глътка Vittel в края на ревю, докато показва бански.

Честит юбилей, неподражаема!

 









More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 7 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.